ATP Finals: Νίκες για Τζόκοβιτς, Μεντβέντεφ - Αποχώρησε με κλάματα ο Μπερετίνι (vids)

Με νίκες ξεκίνησαν το τουρνουά ATP Finals οι Νόβακ Τζόκοβιτς, Ντανίλ Μεντβέντεφ, ενώ ο Ματέο Μπερετίνι αναγκάστηκε να αποχωρήσει λόγω τραυματισμού απέναντι στον Σάσα Ζβέρεφ ξεσπώντας σε κλάματα!

ATP Finals: Νίκες για Τζόκοβιτς, Μεντβέντεφ - Αποχώρησε με κλάματα ο Μπερετίνι (vids)

Νικηφόρο ήταν το ξεκίνημα των Νόβακ Τζόκοβιτς, Ντανίλ Μεντβέντεφ στα φετινά ATP Finals που διεξάγονται στο Τορίνο της Ιταλίας.

Το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης δυσκολεύτηκε για ένα σετ απέναντι στον Κάσπερ Ρουντ, τον οποίο ωστόσο νίκησε με 7-6 (4), 6-2 στηριζόμενος στο εξαιρετικό πρώτο σερβίς του (κέρδισε το 90% των πόντων όπου το πρώτο σερβίς του ήταν επιτυχημένο!).

Ο δε Μεντβέντεφ... ζορίστηκε περισσότερο με αντίπαλο τον ανερχόμενο Χούμπερ Χουρκατς, ωστόσο ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή του από το δεύτερο σετ κι έπειτα, έφτασε κι αυτός στην επικράτηση με 6-7 (5), 6-3, 6-4.

Τα πράγματα εξελίχθηκαν εντελώς διαφορετικά, ωστόσο, στην αναμέτρηση του Αλεξάντερ Ζβέρεφ με τον Ματέο Μπερετίνι. Μετά το πρώτο σετ, το οποίο πήρε οριακά ο Γερμανός στο τάι μπρέικ (7-5 οι πόντοι), ο Ιταλός άντεξε μόλις για ένα ακόμη γκέιμ στη συνέχεια, καθώς αντιλήφθηκε ότι τραυματίστηκε -ξανά- στους κοιλιακούς, όπως είχε συμβεί και στο φετινό Australian Open.

Ύστερα από ένα αποτυχημένο forehand, ο Μπερετίνι σταμάτησε την προσπάθειά του ξεσπώντας σε κλάματα. Στη συνέχεια δοκίμασε να συνεχίσει, αφότου έλαβε ιατρική φροντίδα για μερικά λεπτά, όμως δεν ήταν σε θέση να ολοκληρώσει τον αγώνα. Σε μια ανθρώπινή στιγμή αμέσως μετά, ο Ζβέρεφ πέρασε το φιλέ στην πλευρά του αντιπάλου του και τον αγκάλιασε παρηγορώντας τον.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πάντως, ο Μπερετίνι αισθάνεται ήδη πολύ καλύτερα σε σχέση με την κατάστασή του στη Μελβούρνη όταν αντιμετώπισε το ίδιο πρόβλημα και μέχρι αύριο θα αποφασιστεί αν θα επιχειρήσει να συνεχίσει τους αγώνες του στο Τορίνο. Σε περίπτωση που δεν το καταφέρει, τη θέση του θα πάρει ο συμπατριώτης του Γιάνικ Σίνερ.