Πανέτοιμη η Μαρία Σάκκαρη: «Δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι θα είμαι σε αυτή τη θέση»

Η Μαρία Σάκκαρη βρίσκεται ανάμεσα στις οκτώ κορυφαίες τενίστριες του κόσμου και προετοιμάζεται για το WTA Finals.

Πανέτοιμη η Μαρία Σάκκαρη: «Δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι θα είμαι σε αυτή τη θέση»

Η Μαρία Σάκκαρη πραγματοποίησε την καλύτερή της χρονιά με παρουσία σε δύο ημιτελικούς Grand Slam και άνοδο στο Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης. Έτσι, πήρε και την πρόκριση στο WTA Finals για πρώτη φορά!

«Είμαι πολύ υπερήφανη για τον εαυτό και την ομάδα μου που καταφέραμε να προκριθούμε για πρώτη φορά. Είναι η πρώτη φορά που Ελληνίδα τενίστρια παίρνει μέρος στο WTA Finals.

Η Σάκκαρη κληρώθηκε με Σαμπαλένκα, Σβιάτεκ και Μπαντόσα

Δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι θα είμαι σε αυτή τη θέση, στο ξεκίνημα της χρονιάς. Είναι σπουδαίο επίτευγμα. Μου αρέσει πολύ η πρόκληση. Μπορεί για κάποιον που έχει παίξει 2-3 φορές στο WTA Finals, δεν είναι μεγάλη υπόθεση αλλά για μένα είναι. Είναι κάτι σπουδαίο για μια τενίστρια. Είναι από τα κορυφαία τουρνουά στον κόσμο όπου μόνο 8 παίκτες μπορούν να πάρουν μέρος» τόνισε χαρακτηριστικά η Μαρία Σάκκαρη.

Όσον αφορά την παρουσία της μητέρας της στη Γουαδαλαχάρα, η Σάκκαρη συμπλήρωσε: «Είναι υπέροχο που βρίσκεται εδώ γιατί είναι πολύ σημαντικό για έναν γονέα να παίζει το παιδί του σε ένα τόσο μεγάλο τουρνουά. Δεν μπορεί να γίνει καλύτερο, εκτός από την κατάκτηση ενός Grand Slam ή του ίδιου τουρνουά».

Η Μαρία Σάκκαρη, θα πάρει το «βάπτισμα του πυρός» στους WTA Finals, το βράδυ της Πέμπτης (11/11).

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, η οποία βρίσκεται στο Νο 6 της παγκόσμιας κατάταξης, θ΄ αντιμετωπίσει στις 22:00 (ώρα Ελλάδας) την Πολωνή, Ιγκα Σβιάτεκ (Νο 9), με στόχο την νίκη, που θα βάλει τις βάσεις για την κατάκτηση μίας εκ των δύο πρώτων θέσεων στον όμιλο, που ισοδυναμούν με πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

WTA Finals: Με Σβιάτεκ η πρεμιέρα της Σάκκαρη

Στις δύο φορές που έχουν βρεθεί αντιμέτωπες οι δύο τενίστριες, η Σάκκαρη μετρά ισάριθμες νίκες, καθώς στις 9 Ιουνίου 2021 επικράτησε της Σβιάτεκ με 6-4, 6-4 στο Ρολάν Γκαρός και στις 25 Σεπτεμβρίου 2021, για το τουρνουά της Οστράβας, νίκησε την Πολωνή πρωταθλήτρια με 6-4, 7-5.