St. Petersburg Open: Θρίαμβος για Τσίλιτς επί του Φριτζ και τίτλος Νο20!

Ο Μάριν Τσίλιτς επικράτησε και του Τέιλορ Φριτζ στον τελικό του τουρνουά της Αγίας Πετρούπολης με 2-1 σετ, κατακτώντας τον 20ό τίτλο της καριέρας του.

St. Petersburg Open: Θρίαμβος για Τσίλιτς επί του Φριτζ και τίτλος Νο20!

Παρότι μέχρι πριν από λίγο καιρό ήταν εκτός των 40 κορυφαίων αθλητών της ATP, έχοντας πανηγυρίσει μόλις έναν τίτλο τα τελευταία τρία χρόνια, ο Μάριν Τσίλιτς κατάφερε να γυρίσει πίσω τον... χρόνο στο St. Petersburg Open!

Ο 33χρονος Κροάτης θύμισε τον εαυτό του από τα... παλιά, καθώς επικράτησε και του ανερχόμενου Τέιλορ Φριτζ στον κυριακάτικο (31/10) τελικό, κατακτώντας έτσι τον 20ό τίτλο της καριέρας του.

Για να τα καταφέρει, χρειάστηκε να δουλέψει σκληρά κατά τη διάρκεια του ματς απέναντι στον ταλαντούχο και πεισματάρη Αμερικανό, τον οποίο εν τέλει κατέβαλε με 7-6 (3), 4-6, 6-4.

Αυτός ο τίτλος είναι ο δεύτερος για τον Τσίλιτς μέσα στο 2021, αφού είχε κερδίσει και στη Στουτγκάρδη και για πρώτη φορά μετά το 2016 δεν μένει στο ένα τρόπαιο σε μια σεζόν.

Παράλληλα, αυτή η νίκη θα δώσει έξι θέσεις στον Κροάτη νικητή του US Open του 2014, καθώς από αύριο Δευτέρα (1/11) θα βρεθεί στο Νο26 της παγκόσμιας κατάταξης της ATP από το Νο32 που βρισκόταν πριν από την έναρξη του τουρνουά στη Ρωσία.