Σάκκαρη για την πρόκριση στο WTA Finals: Πέτυχα έναν από τους μεγαλύτερους στόχους της σεζόν!

Η Μαρία Σάκκαρη, μετά την εξασφάλιση της παρουσίας της στο WTA Finals, μίλησε για την επίτευξη ενός από τους μεγαλύτερους στόχους της σεζόν, ενώ για την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού των συμμετεχόντων στο Αustralian Open τόνισε ότι είναι πλήρως εμβολιασμένη από τον Μάρτη και μέχρι τότε θα έχει κάνει και την τρίτη δόση...

Σάκκαρη για την πρόκριση στο WTA Finals: Πέτυχα έναν από τους μεγαλύτερους στόχους της σεζόν!

Πλην της πρόκρισης στα προημιτελικά του τουρνουά της Μόσχας, επί της Καλίνσκαγια (που εγκατέλειψε στο δεύτερο σετ...), η Μαρία Σάκκαρη πανηγύρισε την παρθενική συμμετοχή της στο WTA Finals (08-17/11, στο Μεξικό).

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, Νο7 στην παγκόσμια κατάταξη, είπε για το μοναδικό επίτευγμα για εκείνη και το Ελληνικό τένις:

«Ήταν ένα σημαντικό ματς και το ήξερα. Πέτυχα έναν από τους μεγαλύτερους στόχους της φετινής σεζόν και είναι πολύ ικανοποιητικό, είμαι περήφανη για τον εαυτό μου και την ομάδα μου. Τα καταφέραμε για πρώτη φορά και είναι και η πρώτη φορά στην ιστορία που περνάει Ελληνίδα στη διοργάνωση».

Για το «κλειδί» της επιτυχίας της, η Σάκκαρη ανέφερε:

«Μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα στην Αυστραλία, κολλημένη στο δωμάτιο, μου πήρε λίγο χρόνο να συνηθίσω τον έξω κόσμο! Δεν ήταν εύκολο. Άλλαξα, όμως, τον τρόπο σκέψης μου με τη βοήθεια ανθρώπων στην ομάδα μου και αυτό ήταν το κλειδί.

Ήμουν πολύ σκληρή με τον εαυτό μου μέχρι αυτή τη σεζόν. Μεγαλώνοντας και ωριμάζοντας αλλάζεις, βλέπεις κάποια πράγματα αλλιώς. Το να είμαι καλή με τον εαυτό μου ήταν ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που άλλαξα αυτή τη σεζόν. Και να είμαι καλή και κατά τη διάρκεια του αγώνα, διότι μπορούσα να γίνω πολύ αρνητική και σκληρή με τον εαυτό μου.

Προσπάθησα να το αλλάξω αυτό, μιλούσα πάρα πολύ στο court και αυτό δεν βοηθούσε. Κατάλαβα ότι από ένα επίπεδο και μετά πρέπει να κάνεις διαφορετικά κάποια πράγματα και αυτό έκανα».

Μια κι ο λόγος για την Αυστραλία η Μαρία Σάκκαρη ρωτήθηκε για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στο επικείμενο Australian Open (17-30/01/2022), πρώτο γκραν σλαμ της επόμενης σεζόν, απαντώντας πως η ίδια θα έχει κάνει και την τρίτη δόση μέχρι τότε.

«Πιστεύω ότι δεν θα είναι όπως το φετινό Australian Open, αυτό ελπίζω δηλαδή. Ακούμε ότι θα είναι διαφορετικά τα πράγματα για όποιον είναι εμβολιασμένος, εγώ είμαι πλήρως εμβολιασμένη από τον Μάρτιο. Θα έχω κάνει και τρίτο μέχρι τότε.

Τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα για εμάς. Πιστεύω ότι η Tennis Australia θα κάνει το καλύτερο που μπορεί και δεν θα μας έχουν σε καραντίνα για δύο εβδομάδες! Δεν ξέρουμε ακόμα τους κανονισμούς, αλλά δεν πιστεύω ότι δεν θα είναι το ίδιο με φέτος».