«Stop» στους ανεμβολίαστους από το Australian Open

Οι τενίστες και οι τενίστριες, που δεν θα έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19, θα δυσκολευθούν να εξασφαλίσουν βίζα, προκειμένου να συμμετάσχουν στο Australian Open, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της πολιτείας της Βικτόρια, Νταν Αντριους.

«Stop» στους ανεμβολίαστους από το Australian Open

«Δεν νομίζω ότι ένας μη εμβολιασμένος τενίστας, θα έχει βίζα για να έλθει σε αυτήν τη χώρα. Ο ιός δεν ενδιαφέρεται για την... κατάταξή σας ή για τον αριθμό των τουρνουά Grand Slam που έχετε κατακτήσει. Κι εάν αυτοί οι παίκτες έπαιρναν βίζα, πιθανότατα θα έπρεπε να μείνουν σε καραντίνα για δύο εβδομάδες, σε αντίθεση με τους εμβολιασμένους τενίστες», δήλωσε σχετικά ο Αντριους, πρωθυπουργός της Βικτόρια, η πρωτεύουσα της οποίας, Μελβούρνη, θα φιλοξενήσει το κορυφαίο τουρνουά.

Η «καμπάνα κτυπά» για αρκετούς πρωταθλητές, μεταξύ των οποίων και ο Σέρβος επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης, Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος αναζητά ένα ιστορικό 21ο τρόπαιο σε Grand Slam και προσφάτως αρνήθηκε να διευκρινίσει εάν έχει εμβολιαστεί.

Μπροστά στην παγκόσμια υγειονομική κρίση, που προκαλεί η πανδημία του κορονοϊού, η Αυστραλία έκλεισε τα σύνορά της πριν από 19 μήνες, εφαρμόζοντας μερικούς από τους πιο αυστηρούς περιορισμούς στον κόσμο κατά της Covid-19 και εγκλωβίζοντας δεκάδες χιλιάδες Αυστραλούς στο εξωτερικό.

Στο πλαίσιο ενός εθνικού οδικού χάρτη μετά την πανδημία, τα σύνορα πρόκειται ν΄ ανοίξουν σταδιακά από τον Νοέμβριο, αλλά σε πρώτη φάση, η είσοδος θα επιτραπεί, μόνο σε Αυστραλούς και μόνιμους κατοίκους της χώρας, με υποχρεωτική καραντίνα στο σπίτι.

Αναφερόμενος, παράλληλα, στο Grand Prix της Αυστραλίας για την Formula 1, που έχει προγραμματισθεί για τις 10 Απριλίου 2022, ο Αντριους, θεωρεί ότι οι θεατές θα πρέπει να εμβολιαστούν: «Το Grand Prix πραγματοποιείται τον Απρίλιο, δεν νομίζω ότι θα υπάρχουν πολλοί θεατές που δεν θα έχουν λάβει τις δύο δόσεις εμβολίου».

πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ