Indian Wells Masters: Εύκολη πρόκριση του Τσιτσιπά στους «32» (vids)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς εξασφάλισε την παρουσία του στον 3ο γύρο του Indian Wells, για πρώτη φορά στην καριέρα του, επικρατώντας του Ισπανού και Νο 61 στον κόσμο, Πέδρο Μαρτίνεθ με 6-2, 6-4 μετά από 94 λεπτά, φτάνοντας τις 52 νίκες στη φετινή σεζόν (52-15).

Indian Wells Masters: Εύκολη πρόκριση του Τσιτσιπά στους «32» (vids)

Με εξαίρεση ένα μικρό…black out στις αρχές του 2ου set, ο Τσιτσιπάς ήταν συνεπής στο πλάνο του έχοντας αρκετά καλά νούμερα στο service με μοναδικό “αγκάθι” το serve & volley που επιχείρησε αρκετές φορές με τον Ισπανό να βρίσκει εξαιρετικά passing-shots.

Ο 23χρονος τελείωσε το παιχνίδι με 7 άσους (κανένα διπλό λάθος), 22 winners, ενώ υπέπεσε σε μόλις 11 αβίαστα λάθη, έχοντας παράλληλα και 4/9 break-points.

Από την αρχή του αγώνα o Τσιτσιπάς πίεσε το προβληματικό service του Μαρτίνεθ, που κέρδισε το 57% πίσω από το 1ο service (13/23) και μόλις 31% στο 2ο (4/13), με αποτέλεσμα να φτάσει έστω και δύσκολα και μετά από ένα 10λεπτο service-game του Ισπανού, σε break (2-0), ενώ με εύκολο hold λίγο αργότερα έκανε το 3-0.

Ο Μαρτίνεθ, ο οποίος είχε κι ένα μικρό…ατύχημα στην αρχή του set ματώνοντας το γόνατο και τον αγκώνα του σε μια άτσαλη πτώση, προσπάθησε να πιέσει το service του Τσιτσιπά γεμίζοντας το για πρώτη φορά στο παιχνίδι, όμως ο Νο3 του κόσμου δεν είχε κανένα πρόβλημα να κλείσει το service-game στηριζόμενος στα εξαιρετικά ανοιχτά services που επιχείρησε φτάνοντας στο 4-1.

Από εκεί και πέρα ο Έλληνας τενίστας έφτασε σ’ ένα ακόμη break εκμεταλλευόμενος τα πολλά λάθη του Ισπανού (14) στο πρώτο σκέλος της αναμέτρησης, φτάνοντας στην κατάκτηση του set σε 41 λεπτά.

Το 2ο set ξεκίνησε με τον Μαρτίνεθ να απειλεί ουσιαστικά το service του Τσιτσιπά φτάνοντας μάλιστα σε break το οποίο και εκμεταλλεύτηκε στη συνέχεια κάνοντας το 2-0.

Το…νεκρό διάστημα στο παιχνίδι του Τσιτσιπά κράτησε μέχρι το 5o game με τον Μαρτίνεθ να απειλεί και πάλι με break, αλλά τον Έλληνα τενίστα όχι μόνο να το “σβήνει” άμεσα, αλλά στη συνέχεια να φτάνει ο ίδιος σε break παίρνοντας πίσω το χαμένο του service (3-3).

Με ένα εύκολο hold ο Τσιτσιπάς πήρε το προβάδισμα (4-3), ενώ στη συνέχεια είχε την ευκαιρία για νέο break, με τις επιστροφές του όμως να μην τον βοηθούν και τον Ισπανό να ισοφαρίζει σε 4-4.

Ο Τσιτσιπάς μπορεί να έφτασε δύσκολα στο 5-4 με τον Μαρτίνεθ να φτάνει στο 40/40, όμως αμέσως μετά ο Έλληνας τενίστας έκανε το καθοριστικό break κλείνοντας το παιχνίδι, αλλά και το εισιτήριο για τον 3ο γύρο.

Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Φάμπιο Φονίνι, ο οποίος με τη σειρά του επικράτησε του Γερμανού Γιαν-Λέναρντ Στρουφ με 6-4, 4-6, 6-3.

πηγή: tennis24.gr