Η ATP ξεκινά έρευνα για τις καταγγελίες κακοποίησης κατά του Σάσα Ζβέρεφ!

Στο... μικροσκόπιο της ΑΤΡ (ύστερα πάντως από αρκετή καθυστέρηση) θα βρεθεί ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ, για τις καταγγελίες ενδοοικογενειακής βίας που έκανε εναντίον του η πρώην σύντροφός του Όλγα Σαρίποβα.

Η ATP ξεκινά έρευνα για τις καταγγελίες κακοποίησης κατά του Σάσα Ζβέρεφ!

Τα... τρεχάματα συνεχίζονται για τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο έρευνας που ξεκινάει η ΑΤΡ σχετικά με τις καταγγελίες κακοποίησης και παρενόχλησης που έχει κάνει εναντίον του η πρώην σύντροφός του Όλγα Σαρίποβα.

O 24χρονος Γερμανός, Νο4 στην παγκόσμια κατάταξη αυτή τη στιγμή, είχε κατηγορηθεί από τη Σαρίποβα τον Οκτώβριο του 2020 για πολλά επεισόδια σωματικής και ψυχολογικής βίας κατά τη διάρκεια της σχέσης τους, η οποία ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2018.

Νέες και πολυάριθμες λεπτομέρειες δημοσιεύθηκαν τον Αύγουστο του 2021, σε άρθρο που έγραψε ο δημοσιογράφος Μπεν Ρόθενμπεργκ, μέσω των οποίων έγινε γνωστό ότι η Σαρίποβα προσπάθησε να αυτοκτονήσει κατά τη διάρκεια του Laver Cup στη Γενεύη.

Η ΑΤΡ έλαβε με τη σειρά της μια καταγγελία για κακοποίηση και παρενόχληση της Σαρίποβα από τον Ζβέρεφ και σήμερα Δευτέρα (4/10) ανακοίνωσε ότι ξεκινάει επίσημη έρευνα, έχοντας πάντως παραμείνει αδρανής για μεγάλο διάστημα.

«Οι ισχυρισμοί εναντίον του Αλεξάντερ Ζβέρεφ είναι σοβαροί κι έχουμε ευθύνη να τους αντιμετωπίσουμε», ανέφερε σχετικά η ATP, με τον γενικό διευθυντή της Μάσιμο Καλβέλι να προσθέτει:

«Ως οργανισμός, αναγνωρίζουμε την ανάγκη να κάνουμε περισσότερα για να διασφαλίσουμε ότι όλοι όσοι ασχολούνται με το επαγγελματικό τένις αισθάνονται ασφαλείς και προστατευμένοι».

Ο Ζβέρεφ, πάντως, εξακολουθεί να αρνείται τις όποιες κατηγορίες, έχοντας μάλιστα κινηθεί νομικά εναντίον του συντάκτη του προαναφερθέντος άρθρου:

«Ζήτησα από τους Γερμανούς και Αμερικανούς δικηγόρους μου να ασχοληθούν με την υπόθεση. Έχουν ήδη λάβει προκαταρκτική διαταγή κατά της πηγής και του συγγραφέα που δημοσίευσε αυτούς τους ψευδείς ισχυρισμούς.

Το δικαστήριο άκουσε τα επιχειρήματά μας και θεώρησε ότι οι κατηγορίες ήταν δυσφημιστικές και ψευδείς. Ως εκ τούτου, οι δικηγόροι ξεκίνησαν νέες διαδικασίες κατά της πηγής και του συγγραφέα».