Υπό την επίβλεψη του FBI το φετινό Indian Wells!

Πράκτορες του FBI θα παρακολουθούν στενά το φετινό Indian Wells που ξεκινάει αύριο στα γήπεδα της Καλιφόρνια! Διαβάστε τον λόγο.

Υπό την επίβλεψη του FBI το φετινό Indian Wells!

Μια ιδιαιτερότητα θα έχει το φετινό Indian Wells που ξεκινάει αύριο στα γήπεδα της Καλιφόρνια. Όπως ενημέρωσαν επίσημα οι διοργανωτές τους αθλητές που θα πάρουν μέρος, το φετινό τουρνουά θα διεξαχθεί υπό τη στενή επίβλεψη του FBI!

Ο λόγος που θα συμβεί αυτό θα είναι για να προστατευθούν οι τενίστες και τενίστριες από ενδεχόμενες διαδικτυακές απειλές και κινδύνους μέσω των social media.

Τα κρούσματα διαδικτυακής βίας κατά αθλητών του τένις όλο και πληθαίνουν, με αρκετά πρόσφατα παραδείγματα όπως αυτό της Αμερικανίδας Σέλμπι Ρότζερς, η οποία δέχτηκε απειλές ακόμη και για την ζωή της μέσα από τις πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Για απειλές έχουν παραπονεθεί επίσης αθλητές όπως ο Ντιέγκο Σβάρτσμαν (Αργεντινή) και Μάντισον Κιζ, ενώ πρόσφατα ο μεγάλος Ρότζερ Φέντερερ είχε μιλήσει για την κακή πλευρά των social media και πώς αυτά επηρεάζουν αρνητικά -και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό- τους παίκτες.

Η σχετική ενημέρωση της ΑΤΡ και της WTA προς τους αθλητές και τις αθλήτριες ανέφερε:

«Αγαπητοί παίκτες και μέλη των ομάδων, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως το FBI θα είναι παρόν στο φετινό BNP Paribas Open στο Indian Wells, για να παρακολουθεί και να αντιμετωπίσει κάθε παρενόχληση μέσω social media ή απειλή προς τους παίκτες».

Να υπενθυμίσουμε ότι στο Indian Wells θα πάρει κανονικά μέρος και ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ενώ σήμερα Κυριακή έγινε γνωστό ότι δεν θα συμμετάσχει η Αρίνα Σαμπαλένκα, καθώς η Λευκορωσίδα βρέθηκε θετική στον κορονοϊό και θα πρέπει να μείνει στην απαραίτητη καραντίνα.