Τένις: Αναβάθμιση της ΕΦΟΑ σε B Nation από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία

Η ΕΦΟΑ συμμετείχε στις εργασίες της γενικής συνέλευσης της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τένις, όπου μάλιστα αναβαθμίστηκε σε B Nation, ενισχύοντας τη θέση της στο διεθνές γίγνεσθαι του αθλήματος.

Τένις: Αναβάθμιση της ΕΦΟΑ σε B Nation από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία

Παρούσα στη γενική συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης, που ολοκληρώθηκε την Κυριακή (26/9) στο Λουξεμβούργο με τη συμμετοχή 48 εθνικών ομοσπονδιών, ήταν και η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης.

Την ΕΦΟΑ εκπροσώπησε ο πρόεδρος Σπύρος Ζαννιάς, ο οποίος υποστήριξε το αίτημα της ομοσπονδίας για την αναβάθμισή της από C Nation σε B Nation. Το αίτημα απαιτούσε πλειοψηφία των 2/3 επί των παρισταμένων 83 ψήφων στη ΓΣ της Tennis Europe. Όμοιο αίτημα είχε υποβάλει και η Λετονία.

Το ελληνικό αίτημα εγκρίθηκε από τα 2/3 των παρισταμένων λαμβάνοντας 56 ψήφους και απορρίφθηκε αυτό της Λετονίας. Μετά από δύο χρόνια η ΕΦΟΑ μπορεί να υποβάλει νέο αίτημα για να ενταχθεί στην ανώτατη κατηγορία ως Α Nation.

Η αναβάθμιση αποτελεί συνέχεια των δύο βραβεύσεων από την Tennis Europe τα τέσσερα τελευταία χρόνια και δίνει τη δυνατότητα στην ΕΦΟΑ να διοργανώσει περισσότερα διεθνή πρωταθλήματα Junior's στις κατηγορίες 12, 14 και 16 ετών, που μετρούν στις διεθνείς βαθμολογίες.

Το 2022 θα διοργανωθούν στη χώρα μας 30 διεθνή πρωταθλήματα της Tennis Europe για τις ηλικίες 12, 14 και 16 ετών και 10 της ITF κάτω των 18 ετών. Αν σε αυτά αθροιστούν και τα 24 διεθνή πρωταθλήματα ανδρών - γυναικών, καθώς και τα αντίστοιχα βετεράνων άνω των 35 ετών, συνάγεται το συμπέρασμα πως η Ελλάδα αποκτά ιδιαίτερη θέση στα διεθνή δρώμενα.