Ο Τσιτσιπάς έσπασε το ...ρόδι με τον Κύργιο στην πρεμιέρα του στο Laver Cup της Βοστώνης!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε για παρθενική φορά στην καριέρα του Νικ Κύργιου με 2-0 σετ (6-3, 6-4) στον πρώτο του αγώνα στο Laver Cup δίνοντας δύο πόντους στην Ευρωπαϊκή ομάδα, πριν τον ξαναντιμετωπίσει στο διπλό του τουρνουά της Βοστώνης

Ο Τσιτσιπάς έσπασε το ...ρόδι με τον Κύργιο στην πρεμιέρα του στο Laver Cup της Βοστώνης!

Με την.. τρίτη τα κατάφερε ο Στέφανος Τσιτσιπάς να νικήσει για πρώτη φορά στην καριέρα του τον Νικ Κύργιο!

Ο Έλληνας πρωταθλητής, που μετρούσε δύο ήττες από τον Ελληνοαυστραλό (Νο 95 της παγκόσμιας κατάταξης) σε Η.Π.Α κι Αυστραλία, τα κατάφερε στην πρεμιέρα του στο Laver Cup.

Επικράτησε, σχετικά εύκολα, με 2-0 σετ (6-3, 6-4) και μπήκε με το δεξί στο τουρνουά της Βοστώνης, χαρίζοντας 2 βαθμούς στην ομάδα της Ευρώπης (η οποία εξαιτίας του προηγείται πλέον 5-1) έναντι εκείνης της υπόλοιπης υφηλίου.

Σε 33 λεπτά καθάρισε το πρώτο σετ ο Τσιτσιπάς, που έκανε μπρέικ στο τέταρτο game και προηγήθηκε με 4-1, ανοίγοντας τον δρόμο για το 1-0 σετ με 6-3.

Αντίστοιχη ήταν η εικόνα και στο δεύτερο σετ, με τον Τσιτσιπά να παίρνει προβάδισμα με 4-2 και να κρατάει το σερβίς του μετά από μεγάλη μάχη στο 5-3.

Πλέον ακολουθούν τα παιχνίδια του Ζβέρεφ με τον Ίσνερ (22:00), του Μεντβένεφ με τον Σαποβάλοφ (02:00) και το διπλό των Τσιτσιπά/Ρούμπλεφ-Κύργιου/Ίσνερ (03:30).

Τον αγώνα παρακολούθησε ο Ρότζερ Φέντερερ παρέα με τον Άντι Ρόντικ ενώ εκεί ήταν και η Μόνικα Σέλες.