Σάκκαρη: «Δεν ήμουν ο εαυτός μου»

Απογοητευμένη που δεν μπόρεσε να προκριθεί στον τελικό του US Open, ήταν η Μαρία Σάκκαρη, η οποία παραδέχθηκε ότι στον ημιτελικό με την Έμα Ραντουκάνου, ήταν μακριά από τον καλό της εαυτό.

Σάκκαρη: «Δεν ήμουν ο εαυτός μου»

Οι δηλώσεις της Μαρίας Σάκκαρη, η οποία απένειμε τα εύσημα στην αντίπαλό της:

"Ξεκάθαρα τα πράγματα δεν πήγαν καλά, δεν ήμουν ο εαυτός μου στο κορτ. Της έδωσα πολλές μπάλες, δεν την πίεσα με το παιχνίδι μου και τα βρήκε όλα εύκολα. Μπράβο της όμως εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που είχε. Είναι σπουδαίο αυτό που κατάφεραν η Φερνάντεζ και η Ραντουκάνου. Παίζουν δίχως φόβο απέναντί μας αλλά όπως είπα πριν πρέπει να συγχαρώ και τις δύο νεαρές αθλήτριες που εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες που είχαν και παλεύουν για τον τίτλο. Είμαι στεναχωρημένη και διαλυμένη που δεν έφτασα στον πρώτο μου τελικό Grand Slam αλλά είμαι αισιόδοξη ότι αυτό θα έρθει σύντομα.

Δεν ένιωσα περισσότερη πίεση μετά από τον πρώτο ημιτελικό. Πιθανότατα δεν το διαχειρίστηκα σωστά το να παίζω ένα δεύτερο ημιτελικό τη φετινή σεζόν. Δεν έχω καλές μνήμες από τον προηγούμενο ημιτελικό μου. Τα πράγματα δεν πάνε όπως τα θες τις περισσότερες φορές. Είμαι από τα άτομα που θα επιστρέψω σπίτι και θα δουλέψω σκληρά. Έχω μία εκπληκτική σεζόν και ακόμα έχω καλές πιθανότητες να τελειώσω τη σεζόν εκεί που θέλω ανεξάρτητα με το τι έγινε εδώ. Πρέπει να συνεχίσω να πιστεύω στον εαυτό μου και να κάνω αυτό που κάνω. Είμαι στεναχωρημένη και διαλυμένη που δεν έφτασα στον πρώτο μου τελικό Grand Slam αλλά είμαι αισιόδοξη ότι αυτό θα έρθει σύντομα.

Δεν νομίζω ότι φταίει το πώς χτυπάει το μπαλάκι η Ραντουκάνου. Έχω παίξει για παράδειγμα με την Κβίτοβα που έχει πολύ δυνατά χτυπήματα και δεν έχεις χρόνο να αντιδράσεις. Η Έμα παίζει δίχως φόβο και κάνει το σωστό. Το ευχαριστιέται, δεν έχει να χάσει κάτι αλλά όλες μας ήμασταν απούσες από το κορτ όταν παίξαμε μαζί της, είδα και το ματς της Μπελίντα χθες (Μπέντσιτς). Νομίζω θα συμφωνήσει ότι δεν παίξαμε το καλύτερό μας τένις.

Πάλεψα ως το τέλος αλλά είναι δύσκολο να επιστρέψεις στο ματς όταν τίποτα δεν σου πάει καλά και αντίθετα πάνε όλα καλά στην αντίπαλο. Το σερβίς μου δεν ήταν εκεί, έχανα αρκετές μπαλιές που δεν είναι συνηθισμένο για εμένα δεν διαχειρίστηκα σωστά έναν δεύτερο ημιτελικό αλλά συμβαίνει. Είμαι 26, δεν είναι ότι είχα τα μεγάλα αποτελέσματα νωρίτερα στην καριέρα μου. Η καριέρα μου είναι ένας μαραθώνιος, όχι ένα σπριντ. Αυτό μου δίνει δύναμη να μπω πάλι στο κορτ και να προπονηθώ πιο σκληρά".