Σάκκαρη: «Αισθάνομαι χαρούμενη όταν βλέπω τους Έλληνες υπερήφανους»

Η Μαρία Σάκκαρη έγραψε Ιστορία στο US Open, καθώς έγινε η πρώτη Ελληνίδα που φτάνει μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Η ίδια μετά τον προημιτελικό με την Πλίσκοβα, δεν ξέχασε την πατρίδα της...

Σάκκαρη: «Αισθάνομαι χαρούμενη όταν βλέπω τους Έλληνες υπερήφανους»

Οι δηλώσεις της στην συνέντευξη Τύπου:

"Είναι μεγάλο πράγμα για την Ελλάδα αυτό, δεν είχα την ευκαιρία να το πω και νωρίτερα. Δεν είχε την ευκαιρία να το πω στο court, αλλά θέλω να αφιερώσω αυτή τη νίκη στην Ελλάδα, διότι ταλαιπωρηθήκαμε πολύ τον περασμένο μήνα με καταστροφές από πυρκαγιές. Το να κερδίζω για την Ελλάδα, να κάνω τους Έλληνες περήφανους και χαρούμενος, ειδικά σε δύσκολες στιγμές, με κάνει ακόμα πιο χαρούμενη, διότι ξέρετε πόσο αγαπώ τη χώρα μου. Δεν ξέρω πόσο ασχολείται ο κόσμος στην Ελλάδα και τι προσοχή υπάρχει αυτή τη στιγμή. Φαντάζομαι ότι θα είναι το ίδιο ή και περισσότερο από ό,τι με το Roland Garros. Αυτό που είδα τότε ήταν μόνο ευχάριστα πράγματα. Δεν άκουσα κανένα άσχημο σχόλιο από κάποιον. Όλοι έρχονταν σε μένα με ένα όμορφο χαμόγελο και είχαν όμορφα λόγια να πουν. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να το ζήσω να έχω όμορφες αναμνήσεις από αυτό, διότι δεν θα κρατήσει για όλη μου τη ζωή. Σίγουρα θα με θυμούνται, αλλά δεν θα είμαι ενεργή παίκτρια σε 10 ή 15 χρόνια", ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια της Σάκκαρη.

Επιπλέον, η Μαρία στάθηκε και στην μεγάλη αλλαγή στη νοοτροπία της τα τελευταία χρόνια που όπως παραδέχτηκε είναι κάτι που ήρθε και με την πάροδο των χρόνων αλλά κυρίως με πολλή προσωπική δουλειά και καθοδήγηση εντός και εκτός γηπέδου.

"Έχω βελτιωθεί ιδιαίτερα φέτος ψυχολογικά και σε θέμα νοοτροπίας. Είχα τη σωστή καθοδήγηση εντός και εκτός court. Φτάνω κοντά στην κατάκτηση των στόχων μου και νιώθω ότι φτάνω εκεί όπου ανήκω. Έχω βελτιωθεί πολύ, φυσικά βοηθάει και η ηλικία αλλά γενικά έχω προσπαθήσει πολύ. Δεν θέλω να προδώσω τα μυστικά μου. Ήταν πράγματα εκτός court που με βοήθησαν και κάποια άλλα εντός court που δεν μπορούσα να διαχειριστώ. Δεν θέλω να πω περισσότερα γιατί είναι προσωπικά. Δούλεψα το μυαλό μου περισσότερο απ' όσο φαντάζεστε".

Επόμενη αντίπαλος της Σάκκαρη στα ημιτελικά θα είναι η 18χρονη Έμα Ραντουκάνου (10/9, 04:00, Eurosport1), με την Ελληνίδα να παραδέχεται πως είναι μία αξιόμαχη αντίπαλος που κάνει το τουρνουά της ζωής της.

"Είναι καινούργια παίκτρια στο tour. Κάνει το τουρνουά της ζωής της και της αξίζει να βρίσκεται εδώ, έχει κερδίσει όλα αυτά τα παιχνίδια. Δεν θα έλεγα ότι είμαι το φαβορί, έχουμε τις ίδιες πιθανότητες νίκες όλες. Έχουμε από 25%. Έχουμε όλες τις ίσες πιθανότητες για τον τίτλο, καμία δεν βρίσκεται τυχαία εδώ. Είμαι ενθουσιασμένη να παίξω άλλον έναν ημιτελικό φέτος".

Όσο για το αν έχει μεγαλώσει, η Μαρία Σάκκαρη στα 26 της χρόνια νιώθει στην καλύτερη κατάσταση που έχει υπάρξει και περνάει την καλύτερη φάση της καριέρας της.

"Δεν νιώθω μεγάλη, είμαι στην καλύτερη φάση της καριέρας μου, είμαι πολύ πιο ώριμη απ' ότι ήμουν στο παρελθόν. Νομίζω κάθε παίκτης έχει τη δική του ηλικία που θα λάμψει. Ήρθε μάλλον η στιγμή μου. Δεν ήμουν αστέρι στα 18 και έπρεπε να θυσιάσω πολλά στον δρόμο μου προς τα εδώ αλλά άξιζε".

Τέλος η Μαρία δεν θα μπορούσε να μην σταθεί στο εξαιρετικό ματς που πραγματοποίησε από τη θέση σερβίς, χωρίς και η ίδια να έχει συνειδητοποιήσει το πόσο καλά έπαιξε πίσω από το σερβίς της.

"Σέρβιρα πάρα πολύ καλά. Δεν θυμάμαι πόσοι ακριβώς πόντοι ήταν, 22; Απίστευτο. Όπως είπα και στο court εντυπωσιάστηκα. Είμαι πολύ χαρούμενη, μπόρεσα να ελέγξω το άγχος μου ιδιαίτερα στο τέλος του αγώνα, ήταν αρκετά δύσκολο".