US Open: Συνεχίζει να γράφει ιστορία ο 18χρονος Αλακαράθ (vids)

Δύο ημέρες μετά τον θρίαμβο επί του Στέφανου Τσιτσιπά, ο Κάρλος Αλκαράθ χρειάστηκε πάλι πέντε σετ για να κάμψει την αντίσταση του έμπειρου Πίτερ Γκόζοφτσικ και έγινε ο νεαρότερος τενίστας στην ιστορία του US Open (στην Open Era) που περνάει στην προημιτελική φάση του Νεοϋορκέζικου Grand Slam.

US Open: Συνεχίζει να γράφει ιστορία ο 18χρονος Αλακαράθ (vids)

Ο 18χρονος Ισπανός, επικράτησε 5-7, 6-1, 5-7, 6-2, 6-0 του αντιπάλου του και θα αντιμετωπίσει τον Φίλιξ-Οζέρ Αλιασίμ που αργότερα κέρδισε τον Φράνσις Τιαφό.

Κι όλα αυτά ενώ ο Αλκαράθ πραγματοποιεί την παρθενική του παρουσία στο US Open και βαδίζει στα χναρια του συμπατριώτη του Ράφαελ Ναδάλ που το 2005 κατέκτησε το Roland Garros, σε ηλικία 19 ετών, στην πρώτη του συμμετοχή στο Παρίσι.

“Eιμαι πολύ ενθουσιασμένος που βρίσκομαι για πρώτη φορά στη δεύτερη εβδομάδα ενός Grand Slam. Είναι τόσο υπέροχο για μένα και ένα όνειρο που βγαίνει αληθινό. Είναι πραγματικά δύσκολο να παίζω αγώνες των πέντε σετ. Δεν περίμενα ότι θα βρεθώ στα προημιτελικά εδώ. Ελπίζω να παίξω περισσότερους προημιτελικούς Grand Slam στην καριέρα μου. Παίζω πολύ καλά στα τελευταία ματς” είπε ο χαρισματικός τενίστας από τη Μούρθια που έχει ξεσηκώσει τη Νέα Υόρκη και έχει κερδίσει το αμερικανικό κοινό.

Ο Αλκαράθ τελείωσε το ματς με 35 winners και 45 αβίαστα λάθη την ίδια ώρα που ο Γκόζοφτσικ είχε 30 και 84 αντίστοιχα!

Η πρόκριση στα προημιτελικά, έχει ήδη εξασφαλίσει στον Αλκαράθ νέο ρεκόρ καριέρας στην ATP Rankings και από το Νο55 που ξεκίνησε το τουρνουά, βρίσκεται ήδη στο Νο38.

Πηγή: tennis24.gr