US Open: Η Σάκκαρη ξεπέρασε το εμπόδιο της Κβίτοβα

Η Μαρία Σάκκαρη επικράτησε της Πέτρα Κβίτοβα με 2-0 σετ (6-4, 6-3) και προκρίθηκε στη φάση των «16» του US Open. 

US Open: Η Σάκκαρη ξεπέρασε το εμπόδιο της Κβίτοβα

Μετά από μία ώρα και είκοσι λεπτά η Μαρία Σάκκαρη εξασφάλισε για δεύτερη φορά την παρουσία της στη φάση των «16» του US Open. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια επικράτησε της Πέτρα Κβίτοβα (Νο. 11 στην παγκόσμια κατάταξη) με 6-4, 6-3 και στον επόμενο γύρο θα αναμετρηθεί με την Μπιάνκα Αντρεέσκου (νικήτρια του τουρνουά το 2019), η οποία ξεπέρασε το εμπόδιο της Γκρέετ Μίνεν με 6-1, 6-2.

Δύο διαδοχικά γκέιμ ήταν αυτά που ουσιαστικά έκριναν το πρώτο σετ. Η Σάκκαρη έσωσε δύο break point στο 2-1 και στη συνέχεια έκανε εκείνη break, για να προηγηθεί 3-2. Με το σερβίς της να είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κράτησε το προβάδισμα και πήρε το σετ με 6-4.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με τη Σάκκαρη να «σπάει» το σερβίς της Κβίτοβα και να διατηρεί τον έλεγχο του παιχνιδιού. Η Τσέχα ουσιαστικά δεν απείλησε ποτέ στο σερβίς της Ελληνίδας, η οποία είχε κι άλλες ευκαιρίες για break (συνολικά είχε 3/10, έναντι 0/2 της Κβίτοβα) και «έκλεισε» το ματς στο σερβίς της αντιπάλου της, διαμορφώνοντας το 6-3.