US Open: Προκρίθηκε στον 3o γύρο ο Στέφανος Τσιτσιπάς, 3-1 τον Μαναρινό

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα βρεθεί για μια ακόμη χρονιά στους “32” του US Open, επικρατώντας του Γάλλου Αντριάν Μαναρινό με 6-3, 6-4, 6-7(4), 6-0 μετά από 2 ώρες και 45 λεπτά.

US Open: Προκρίθηκε στον 3o γύρο ο Στέφανος Τσιτσιπάς, 3-1 τον Μαναρινό

O No3 του κόσμου σημείωσε 27 άσους(!) καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ του, το οποίο ήταν 22 άσοι. Ήταν εξαιρετικός από τη θέση του service κερδίζοντας το 85% των πόντων πίσω από το 1ο service (62/73), ενώ έκλεισε το παιχνίδι με 53 winners και 32 αβίαστα λάθη.

Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό για τον Τσιτσιπά, ο οποίος στα πρώτα 17 λεπτά είχε καταφέρει να προηγηθεί με 4-1, έχοντας “σπάσει” νωρίς το service του Μαναρινό (2-0), έχοντας παραχωρήσει μόλις έναν πόντο στο δικό του service, αλλά και αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο τις ευκαιρίες που τον έδινε ο Γάλλος.

Ο Μαναρινό, που είχε αρκετά προβλήματα στο να υπερασπιστεί τη βασική του γραμμή, άρχισε να ισορροπεί το set, ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό απέναντι στον Τσιτσιπά, ο οποίος τελείωσε το set με 16/16 κερδισμένους πόντους πίσω από το 1ο service, ενώ παράλληλα έκανε πολύ δύσκολα το λάθος (5 αβίαστα).

Ο Έλληνας τενίστας, μπορεί να μην απείλησε μέχρι το τέλος του 1ου σκέλους το service του Μαναρινό, ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε να κλείσει το set μέσα σε 29 λεπτά παίρνοντας προβάδισμα με 1-0.

“Χτύπησε” και πάλι στην αρχή

Το ξεκίνημα του 2ου set είχε πολλές ομοιότητες με το 1ο, με τον Μαναρινό να δέχεται και πάλι break (2-1), υποπίπτοντας σε 4 αβίαστα λάθη στο 2ο sevice-game του και τον Τσιτσιπά να εκμεταλλεύεται την πρώτη ευκαιρία για break-point. Το break αυτό “εξαργυρώθηκε” αμέσως μετά, με τον Νο3 του κόσμου να φτάνει στο 3-1.

Με το service του να μην αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα, έχοντας 14/17 κερδισμένους πόντους στο 1ο service, 6 άσους, αλλά και 11 winners, ο Τσιτσιπάς έκλεισε και το 2ο set, σε 42 λεπτά παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα με 2-0.

Κακό tie-break και μείωση…

Το 3ο set ήταν πιο ισορροπημένο, αν και ο Τσιτσιπάς προσπάθησε για 3η φορά να φτάσει σε break, με τον Μαναρινό ωστόσο να “σβήνει” τον κίνδυνο φτάνοντας σε hold (1-0).

Αμέσως μετά ήταν η σειρά του Γάλλου να φτάσει σε break-point (το 1ο στο παιχνίδι), με τον Τσιτσιπά όμως να “διαβάζει” με εκπληκτικό τρόπο την προσέγγιση με το backhand του Μαναρινό, ο οποίος επέλεξε να παίξει στο wrong foot, αντί στην εντελώς άδεια ευθεία.

Με τον Τσιτσιπά να συνεχίζει να “πυροβολεί” με άσους, αλλά και τον Μαναρινό να κρατά το service του παρά τα “γεμίσματα” που δεχόταν από τον Έλληνα τενίστα, οι δύο παίκτες οδηγήθηκαν στο tie-break.

Εκεί ο Τσιτσιπάς μπορεί να ξεκίνησε με mini-break (1/0), ωστόσο στη συνέχεια, με ένα διπλό λάθος κι ένα ακόμη τραγικό λάθος πάνω στο φιλέ έδωσε το προβάδισμα στον Γάλλο (1/2).

Στη συνέχεια ο Έλληνας τενίστας πήρε πίσω το χαμένο mini-break και μαζί το προβάδισμα (4/3), αλλά από εκεί και πέρα ο Μαναρινό με 4 σερί πόντους κατέκτησε το σετ με 7-6(4) μειώνοντας σε 2-1 σετ.

Ο τέλειος επίλογος…

Το 4ο set ξεκίνησε με τον Τσιτσιπά να αποδοκιμάζεται και πάλι από το κοινό του Arthur Ashe, με τον Έλληνα τενίστα να αποχωρεί από το κορτ για 8 λεπτά. Ωστόσο, αυτό δεν φάνηκε να τον επηρεάζει αλλά να τον πεισμώνει φτάνοντας σε ένα πραγματικά τρελό break επιστρέφοντας από το 40/0 και με 5 σερί πόντους να φτάνει στο 2-0.

Αυτό ουσιαστικά απογοήτευσε τον Μαναρινό, ο οποίος από εκεί και πέρα δεν μπόρεσε να μπει ποτέ στο σετ και τον Τσιτσιπά να φτάνει εύκολα στο 5-0 “σπάζοντας” και πάλι το service του Γάλλου και κλείνοντας επιβλητικά το ματς με ένα ακόμη break, σημειώνοντας παράλληλα την 50η νίκη του στη σεζόν.

Πηγή: tennis24.gr