US Open: Ιστορική πρόκριση της Γραμματικοπούλου στο κυρίως ταμπλό!

Τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας της πραγματοποίησε η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, επικρατώντας με 2-1 σετ της Εν Σουό Λιάνγκ στον 3οπροκριματικόγύρο του US Open.

US Open: Ιστορική πρόκριση της Γραμματικοπούλου στο κυρίως ταμπλό!

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου πανηγύρισε τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας της κόντρα στην Εν Σουό Λιάνγκ στον 3ο προκριματικό γύρο του US Open, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό του τουρνουά.

Η 24χρονη Ελληνίδα τενίστρια στην 13η της προσπάθεια σε προκριματικά Grand Slam τουρνουά προκρίθηκε για πρώτη φορά στο κυρίως ταμπλό, μετά από μια σπουδαία πορεία στη Νέα Υόρκη.

Παράλληλα, έγραψε ιστορία, καθώς για πρώτη φορά μετά το US Open του 1988, δύο Ελληνίδες (συμμετέχει και η Μαρία Σάκκαρη) τενίστριες θα δώσουν το παρών σε κυρίως ταμπλό Slam!

Η Βαλεντίνη, σε ένα επεισοδιακό ματς, το οποίο ολοκληρώθηκε περίπου 6 ώρες μετά την έναρξή του, απέκλεισε την 20χρονη Λιάνγκ από την Κινεζική Ταϊπέι, Νο243 στην παγκόσμια κατάταξη, με 6-2, 5-7, 7-5.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελληνίδα τενίστρια θα μπορούσε να είχε τελειώσει την πρόκριση πολύ νωρίτερα, ωστόσο η αναμέτρηση διεκόπη στο 6-2, 4-3 υπέρ της, εξαιτίας βροχόπτωσης.

Έτσι, η 24χρονη αθλήτρια εξασφάλισε μία από τις 16 θέσεις για τον πρώτο γύρο του US Open.