US Open: Προκρίθηκε και βρίσκεται ένα βήμα από το κυρίως ταμπλό η Γραμματικοπούλου

Μια νίκη μακριά από την είσοδό της στο κυρίως ταμπλό του US Open βρίσκεται η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, μετά και την φοβερή πρόκρισή της σε βάρος της Άννα Καλίνσκαγια, τα ξημερώματα της Παρασκευής.

US Open: Προκρίθηκε και βρίσκεται ένα βήμα από το κυρίως ταμπλό η Γραμματικοπούλου

Η 24χρονη Ελληνίδα βρέθηκε πίσω με set και break (2-6, 2-4), όμως βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και πανηγύρισε τρομερή νίκη-ανατροπή, που την φέρνει στον 3ο γύρο των προκριματικών του φετινού Αμερικανικού Όπεν.

Πλέον, η Γραμματικοπούλου, Νο234 τενίστρια στον κόσμο, απέχει ένα βήμα από την είσοδό της στο main draw μιας Grand Slam διοργάνωσης, για παρθενική φορά στην καριέρα της.

Μετά από μια ώρα και 52 λεπτά αγώνα, η Βαλεντίνη επικράτησε της Νο137 τενίστριας της παγκόσμιας κατάταξης με 2-6, 6-4, 6-2 και στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει μια εκ των Μαρίνα Ζανέφσκα (Νο113) και Εν Σουό Λιάνγκ (Νο243).

Αυτή είναι η 2η φορά στην καριέρα της, στην 13η προσπάθειά της, που προκρίνεται σε 3ο προκριματικό γύρο Major τουρνουά.

Το 2019 στο Roland Garros είχε ηττηθεί από την Βαρβάρα Λεπτσένκο στο τελευταίο ματς της στο προκριματικό ταμπλό. Φέτος, ελπίζει να πανηγυρίσει ακόμη μια μεγάλη νίκη στη Νέα Υόρκη και να δώσει το παρών στο main draw του US Open.

Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα της με την Καλίνσκαγια, μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-6, 2-4, όμως δεν το έβαλε κάτω και έτρεξε ένα καταπληκτικό κρεσέντο κερδισμένων games, φεύγοντας θριαμβεύτρια από το court.

Έκανε δικά της τα 10 από τα τελευταία 12 games του αγώνα και άφησε... σύξυλη τη Ρωσίδα αντίπαλό της, Νο22 του προκριματικού ταμπλό.

Η Βαλεντίνη κέρδισε 49/83 πόντους πίσω από το σερβίς της και εκμεταλλεύτηκε στο μέγιστο το αδύναμο 2ο σερβίς της Καλίνσκαγια (11/28, 39%), για να γυρίσει από την πολύ δύσκολη θέση στην οποία βρέθηκε κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Παρά το όχι και τόσο ικανοποιητικό ποσοστό επιτυχίας πίσω από τα break points της (5/15, 33%) η Γραμματικοπούλου δεν πτοήθηκε όταν τα πράγματα δεν βάδιζαν στο σωστό δρόμο και κατάφερε να κάνει δικό της ένα ματς, που έμοιαζε... χαμένο στα μέσα του 2ου set.

Πηγή: Tennis24.gr