Τσιτσιπάς: «Το τένις είναι ένα παιχνίδι ψυχολογίας»

Για τη νίκη του επί του Αλιασίμ και την πρόκριση του στα ημιτελικά του Cincinnati Open μίλησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Τσιτσιπάς: «Το τένις είναι ένα παιχνίδι ψυχολογίας»

Μερικά εκατοστά παραλίγο να... αλλάξουν την τροχιά του προημιτελικού στο Cincinnati Open, ανάμεσα στον Στέφανο Τσιτσιπά και τον Φέλιξ Οζέ Αλιασίμ. Αλλά ο Έλληνας πρωταθλητής διατήρησε την εστίασή του για να κερδίσει μια θέση στα ημιτελικά του τουρνουά για δεύτερη διαδοχική χρονιά.

Παρά το γεγονός ότι «γλίστρησε» στο δεύτερο σετ, ο Τσιτσιπάς νίκησε με 6-2, 5-7, 6-1 μετά από δύο ώρες και 12 λεπτά και έφτασε στους «4» του τουρνουά στο Σινσινάτι, εκεί όπου τα ξημερώματα της Κυριακής (22/8, 01:00) θα αντιμετωπίσει την «χρυσό» Ολυμπιονίκη, Αλεξάντερ Ζβέρεφ για μία θέση στον τελικό.

«Το τένις είναι ένα παιχνίδι ψυχολογίας και συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Είναι σημαντικό να παραμείνεις στις ρίζες σου και σε αυτό που κάνεις καλύτερα», δήλωσε ο Τσιτσιπάς στη συνέντευξή του στο γήπεδο.

«Μπορεί να μην ήταν ιδανικό το παιχνίδι μου στο δεύτερο σετ, ειδικά όταν πέταξα τόσες πολλές ευκαιρίες και είχα μια τόσο καλή ευκαιρία να το κλείσω λίγο νωρίτερα. Αλλά με πολλή υπομονή και προσπαθώντας να βρω αυτήν την ευκαιρία στο τρίτο σετ, μπήκα, ήμουν πραγματικά αποφασισμένος και δεν το άφησα», είπε ο Τσιτσιπάς.

«Ήμουν αποφασισμένος, άγριος και θυμωμένος όταν έπρεπε. Είμαι γεμάτος με πολλά συναισθήματα αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε. «Τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα κάποια στιγμή και έπρεπε να βρω διαφορετικές λύσεις και να βρω μερικές νέες ιδέες και το έκανα. Έκανα μια δική μου επιλογή να μπω με επιθετικότητα και να χτίσω το παιχνίδι».

Ο Τσιτσιπάς προσπαθεί να κερδίσει τον δεύτερο του τίτλο Masters 1000 μετά τον θρίαμβό του στο Monte Carlo νωρίτερα αυτή τη σεζόν. Με τον επόμενος αντίπαλό του στα ημιτελικά, τον «χρυσό» Ολυμπιονίκη του Τόκιο Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ο οποίος απέκλεισε τον Νορβηγό Κάσπερ Ρουντ (6-1, 6-3), ο Τσιτσιπάς προηγείται με 6-2 στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.