Western & Southern Open: Στα προημιτελικά με ανατροπή ο Τσιτσιπάς (vids)

O Στέφανος Τσιτσιπάς χρειάστηκε να κάνει την ανατροπή για να καταφέρει να κάμψει την αντίσταση του πολύ ανταγωνιστικού, για ένα set, Λορέντζο Σονέγκο επικρατώντας με 5-7, 6-3, 6-4 σε κάτι περισσότερο από 2 ώρες, εξασφαλίζοντας την 13η παρουσία του σε προημιτελική φάση τη φετινή σεζόν.

Western & Southern Open: Στα προημιτελικά με ανατροπή ο Τσιτσιπάς (vids)

Ο 23χρονος ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 78% κερδισμένους πόντους στο 1ο service, αλλά και το πολύ υψηλό 68% στο 2ο, ενώ μοναδικό ίσως “αγκάθι” στην εμφάνισή του ήταν το γεγονός ότι κατάφερε να εκμεταλλευτεί τους 2 από τους συνολικά 10 break-points.

Μέχρι τα μισά του 1ου set το παιχνίδι είχε κοινά στοιχεία με αυτό κόντρα στον Σεπάστιαν Κόρντα. Αρκετά “κλειστό” με τον Τσιτσιπά να έχει “σβήσει” από νωρίς διπλό break-point (15/40), αλλά και τον Ιταλό να σώζει, λίγο αργότερα δύο break-point στο service του.

Τα φλατ service του Σονέγκο, δυσκόλευαν τις επιστροφές του Τσιτσιπά, με τον Ιταλό να βγάζει σχεδόν όλο το set με το 1ο service παραχωρώντας μόλις 3 πόντους (21/24). Ωστόσο, το πλέον σημαντικό στοιχείο ήταν ότι ο Σονέγκο είχε πάρει τον έλεγχο στα μικρής διάρκειας ράλι (0-4 χτυπήματα) έχοντας επιμέρους σκορ 31-25.

Εκτός από την αρχή του αγώνα, το service του Τσιτσιπά πιέστηκε και στο 11ο game, με τον Σονέγκο να παίρνει προβάδισμα με 0/30, σπαταλώντας στη συνέχεια και 3ο break-point (0/3).

Όμως ό,τι δεν κατάφερε να κάνει ο Ιταλός σε εκείνο το σημείο, του το έδωσε… απλόχερα ο Τσιτσπάς λίγο αργότερα με τον Σονέγκο να φτάνει και πάλι σε break-point, το οποίο και έκλεισε χάρη στο διπλό λάθος του Έλληνα τενίστα (6-5).

Η συνέπεια στο service του Σονέγκο, του έδωσε την ευκαιρία να κλείσει το σετ με 7-5, με τις επιστροφές του Τσιτσιπά να μην λειτουργούν καλά (21%) και τον Ιταλό να παίρνει το προβάδισμα στα sets.

Αντεπίθεση και ανατροπή

Το 2ο set ξεκίνησε με τον Νο3 στον κόσμο να βρίσκεται κυριολεκτικά με την πλάτη στον τοίχο, καθώς με ένα ακόμη διπλό λάθος, αλλά και με συνεχόμενα αβίαστα έδωσε τη δυνατότητα στον Σονέγκο να βρεθεί με τριπλό break-point (0/40).

Ο Τσιτσιπάς ωστόσο, όχι μόνο κατάφερε να κατακτήσει τους επόμενους 5 πόντους, αλλά στη συνέχεια βρήκε και το πρώτο break του στο παιχνίδι (2-0) και με ένα εύκολο hold στη συνέχεια έφτασε στο 3-0, βγαίνοντας από μια δύσκολη κατάσταση.

Ο Νο3 στον κόσμο, συνέχιζε να “πληγώνει” το-συνήθως- flat service του Σονέγκο, με το ποσοστό των κερδισμένων πόντων να καταρρέει από το 88% στο 57%! Από τη μεριά του ο Τσιτσιπάς, πέρα από τους 3 χαμένους πόντους στην αρχή του set, από εκεί και πέρα έχασε μόλις 3 φτάνοντας εύκολα στο 6-3 και την ισοφάριση.

Το decider ξεκίνησε με ένα ακόμη break για τον Τσιτσιπά (1-0), ο οποίος συνέχισε να δείχνει όλο και μεγαλύτερη σταθερότητα στο δικό του service, έχοντας παράλληλα όλο και μεγαλύτερη παρουσία πάνω στο φιλέ, ενώ με ένα εύκολο hold στη συνέχεια πήρε προβάδισμα με 2 games (2-0).

O Τσιτσιπάς συνέχισε σχεδόν αλάνθαστος στο service του, το οποίο έκλεισε στο 3ο set με 12/15 στο 1ο service και 8/9 στο 2ο, ενώ θα μπορούσε να είχε τελειώσει το παιχνίδι και νωρίτερα, όμως ένα μεγάλο hold του Σονέγκο, ο οποίος “έσβησε” 5 break-points στο 9λεπτο 7ο game, κράτησε τον Ιταλό στο παιχνίδι.

Από εκεί και πέρα κανένα service δεν απειλήθηκε με τον Τσιτσιπά να ολοκληρώνει την αναμέτρηση με 6-4 σφραγίζοντας την πρόκριση στα προημιτελικά εκεί όπου θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Ματεό Μπερετίνι και Φελίξ Οζέρ Αλιασίμ.

ΠΗΓΗ: tennis24.gr