Rogers Cup: Πρωταθλήτρια η απίθανη Τζόρτζι, 2-0 την Πλίσκοβα!

Η Καμίλα Τζόρτζι από την Ιταλία έκανε τη μεγάλη έκπληξη και κατέκτησε το τρόπαιο στο απλό γυναικών του Rogers Cup, επικρατώντας με 2-0 σετ της Καρολίνα Πλίσκοβα από την Τσεχία.

Rogers Cup: Πρωταθλήτρια η απίθανη Τζόρτζι, 2-0 την Πλίσκοβα!

Μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις σημειώθηκε στο απλό γυναικών του φετινού Rogers Cup, καθώς η Καμίλα Τζόρτζι από την Ιταλία ήταν αυτή που πανηγύρισε το τρόπαιο, νικώντας όποια κοπέλα βρέθηκε στον δρόμο της μέχρι τον τίτλο!

Η 29χρονη τενίστρια, Νο71 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, ήταν το αουτσάιντερ στον κυριακάτικο (15/8) τελικό -τουλάχιστον στα χαρτιά- απέναντι στην Καρολίνα Πλίσκοβα, η οποία είναι το Νο7 στον κόσμο και φιναλίστ στο πρόσφατο Wimbledon.

Η Τζόρτζι, όμως, απέδειξε πως η πράξη πολλές φορές απέχει από τη θεωρία, καθώς κυριάρχησε στο μεγαλύτερο κομμάτι του τελικού, τον οποίο και κέρδισε χωρίς μάλιστα να απωλέσει σετ, με 6-3, 7-5, επικρατώντας για τρίτη σερί φορά της Πλίσκοβα στις ισάριθμες πιο πρόσφατες αναμετρήσεις τους (η Τσέχα διατηρεί προβάδισμα 5-4 στις νίκες).

Αυτός είναι ο τρίτος συνολικά και αναμφίβολα ο μεγαλύτερος τίτλος στην καριέρα της Τζόρτζι, η οποία είχε κατακτήσει επίσης το Topshelf Open στο Ροσμάλεν της Ολλανδίας το 2015 και το Linz Open στην Αυστρία το 2018.