Rogers Cup: Βρήκε «τοίχο» ο Τσιτσιπάς, έχασε από τον θηριώδη Οπέλκα

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν τα κατάφερε απέναντι στον Αμερικανό «γίγαντα» Ράιλι Οπέλκα και αποκλείστηκε στα ημιτελικά του Rogers Cup, με 2-1 σετ (6-7, 7-6, 6-4).

Rogers Cup: Βρήκε «τοίχο» ο Τσιτσιπάς, έχασε από τον θηριώδη Οπέλκα

Στα ημιτελικά έμελλε να σταματήσει η πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά στο φετινό Rogers Cup που διεξάγεται στο Μόντρελ του Καναδά.

Σε ένα ματς που εξελίχθηκε σε... θρίλερ για γερά νεύρα, ο Έλληνας πρωταθλητής κατάφερε να προηγηθεί στα σετ απέναντι στον Ράιλι Οπέλκα, όμως έχασε τα δύο επόμενα με συνέπεια να αποκλειστεί από τον θηριώδη Αμερικανό.

Το τελικό 7-6 (2), 6-7 (4), 4-6 καταδεικνύει την εικόνα της αναμέτρησης, κατά την οποία οι δύο τενίστες στηρίχθηκαν στα εξαιρετικά τους σερβίς, κάτι που άλλωστε αποτελεί και το βασικό όπλο του ύψους 2,11μ. (!) Οπέλκα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα ο Τσιτσιπάς είχε μόλις μία ευκαιρία για μπρέικ όλη κι όλη! Στον αντίποδα, ο Αμερικανός είχε τέσσερις και κατάφερε να εκμεταλλευθεί τη μία εξ αυτών στο πιο κρίσιμο σημείο του ματς.

Ο Οπέλκα προηγήθηκε με 3-5 στο τρίτο σετ, ο Στέφανος κράτησε μεν το επόμενο σερβίς του μειώνοντας σε 4-5, όμως δεν κατάφερε να κάνει το πολυπόθητο «σπάσιμο» στο πανίσχυρο σερβίς του 23χρονου Αμερικανού, ο οποίος στον τελικό θα αντιμετωπίσει τον νικητή του έτερου ημιτελικού ανάμεσα στον συμπατριώτη του Τζον Ίσνερ και τον Ντανίλ Μεντβέντεφ από τη Ρωσία.