Έκανε... πλάκα ο Φέντερερ στον Μαναρινό

Χωρίς να χάσει ούτε σετ πέρασε στα προημιτελικά του Γουίμπλεντον ο Ελβετός. Προχωρούν τα φαβορί στις Γυναίκες.

Έκανε... πλάκα ο Φέντερερ στον Μαναρινό

Ο Ρότζερ Φέντερερ συνεχίζει να αποδεικνύει ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση στο φετινό Γουίμπλεντον, κάτι που έπραξε και στον αγώνα απέναντι στον Αντριάν Μαναρινό. Ο Ελβετός «μαέστρος» έκανε σε ένα ακόμη ματς... περίπατο, κερδίζοντας 3-0 σετ τον Γάλλο (Νο 26) και περνώντας με άνεση στα προημιτελικά του βρετανικού Γκραν Σλαμ.

Χαρακτηριστικό της κυριαρχίας του Φέντερερ ήταν το πρώτο σετ, το οποίο κέρδισε χωρίς να χάσει γκέιμ (6-0), ενώ στη συνέχεια πήρε και τα δύο επόμενα με 7-5, 6-4 ολοκληρώνοντας την προσπάθειά του σε μόλις 1 ώρα και 45 λεπτά.

Στις γυναίκες η Δευτέρα (9/7) ήταν η μέρα των φαβορί. Η Αντζελίκ Κέρμπερ επικράτησε 6-3, 7-6 (5) της Μπελίντα Μπέντσιτς, η Γέλενα Οσταπένκο δεν είχε προβλήματα απέναντι στην Αλιακσάντρα Σάσνοβιτς κερδίζοντας με 7-6 (4), 6-0, ενώ η Γιούλια Γκούργκες νίκησε 6-3, 6-2 την Ντόνα Βέκιτς.

Μοναδική... παραφωνία στην κυριαρχία των φαβορί ήταν το ματς της Καρολίνα Πλίσκοβα (Νο 8) με την Κίκι Μπέρτενς (Νο 20). Μετά τη Βίνους Ουίλιαμς η Ολλανδέζα πρόσθεσε ένα ακόμη «θύμα» στη... συλλογή της, καθώς επικράτησε 6-3, 7-6 (1).