Wimbledon 2021: Το ξεχωριστό ρεκόρ του Φέντερερ

Ο Ρότζερ Φέντερερ με τη νίκη σε βάρος του Κάμερον Νόρι το απόγευμα του Σαββάτου (3/6), προκρίθηκε στον 4ο γύρο του Wimbledon και πρόσθεσε ακόμη ένα ξεχωριστό ρεκόρ στο παλμαρέ του.

Wimbledon 2021: Το ξεχωριστό ρεκόρ του Φέντερερ

Σε ηλικία 39 ετών και 11 μηνών, ο Ρότζερ Φέντερερ έγινε ο γηραιότερος τενίστας που καταφέρνει να βρεθεί στον 4ο γύρο Major διοργάνωσης, μετά το 1975 και τον Κεν Ρόσγουολ.

Ο Φέντερερ πανηγύρισε την 1.250ή νίκη της καριέρας του κόντρα στον Νόρι το Σάββατο (3/7) και τη Manic Monday θα αντιμετωπίσει τον Λορέντζο Σονέγκο, με φόντο την είσοδό του στα προημιτελικά του Wimbledon 2021.

Τα τελευταία 46 χρόνια, κανείς δεν είχε καταφέρει να προκριθεί σε 4ο γύρο ενός Grand Slam, σε μεγαλύτερη ηλικία από τον Ελβετό Θρύλο.

Ο Κεν Ρόσγουολ, που στην καριέρα του έφτασε μέχρι το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης και κατέκτησε οκτώ Grand Slam τίτλους στο μονό, έφτασε στους "16" καλύτερους του Wimbledon, το 1975, σε ηλικία 40 ετών και 7 μηνών.

Για να σπάσει το συγκεκριμένο ρεκόρ ο "Βασιλιάς", θα χρειαστεί να παίξει σε 4ο γύρο Major, από τον Απρίλιο του 2022 και έπειτα.

Αν το καταφέρει, τότε θα γίνει ο γηραιότερος τενίστας όλων των εποχών, που φτάνει τόσο ψηλά σε Grand Slam. Αυτή τη στιγμή, βρίσκεται στη 2η θέση της λίστας, πίσω από τον σπουδαίο Αυστραλό.

Πηγή: Tennis24.gr