Wimbledon: Ακάθεκτος ο Τζόκοβιτς - Στις 100 νίκες ο Νισικόρι - Ήττα παρά τους 36 άσους για Ίσνερ!

Στον 3ο γύρο του Wimbledon προκρίθηκε με άνεση ο Νόβακ Τζόκοβιτς επί του Κέβιν Άντερσον, ενώ ο Κέι Νισικόρι έφτασε τις 100 νίκες στο βρετανικό Όπεν. Ήττα για τον Τζον Ίσνερ παρά τους 36 άσους που πέτυχε (!), σοκ για Μπιάνκα Αντρέσκου στις γυναίκες!

Wimbledon: Ακάθεκτος ο Τζόκοβιτς - Στις 100 νίκες ο Νισικόρι - Ήττα παρά τους 36 άσους για Ίσνερ!

Πολύ πιο άνετα απ' ό,τι στο ματς του 1ου γύρου απέναντι στον Tζακ Ντρέιπερ (όπου είχε χάσει το πρώτο σετ) έφτασε στη νίκη ο Νόβακ Τζόκοβιτς την Τετάρτη στο δεύτερο παιχνίδι του στο φετινό Wimbledon.

Το Νο1 στον κόσμο πέταξε εκτός τουρνουά έναν από τους μεγαλύτερους σέρβερ του αθλήματος, τον Κέβιν Άντερσον από τη Νότια Αφρική, με 6-3, 6-3, 6-3. Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι ο Σέρβος δεν επέτρεψε στον αντίπαλό του ούτε μία ευκαιρία για μπρέικ σε ολόκληρο το παιχνίδι!

Την ίδια ώρα, ο Κέι Νισικόρι έγραψε ιστορία, φτάνοντας στις 100 νίκες στο βρετανικό Grand Slam! Ο Ιάπωνας επικράτησε με 6-4, 6-4, 6-4 του Αυστραλού Αλεξέι Ποπίριν, κρατώντας μάλιστα το σερβίς του καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Στον 3ο γύρο προκρίθηκε και ο συμπατριώτης του Γιοσιχίτο Νισιόκα, παρότι είχε απέναντί του τον Τζον Ίσνερ. Τι και αν ο Αμερικανός γίγαντας (με ύψος 2,08μ. και πανίσχυρο σερβίς) είχε 36 άσους στο παιχνίδι έναντι μόλις 3 του Ιάπωνα; Ο Νισιόκα κατάφερε να επιβληθεί με 7-6, 2-6, 6-3, 6-7, 6-4 σε ένα ματς που έσπασε καρδιές!

Σε ένα παρόμοιο παιχνίδι, το οποίο μάλιστα χρειάστηκε να διακοπεί την Τρίτη λόγω σκότους και να ολοκληρωθεί σε δύο... δόσεις την Τετάρτη, ο Νικ Κύργιος επικράτησε σε πέντε σετ του Ουγκό Ουμπέρ. Ο εκκεντρικός Αυστραλός νίκησε με 6-4, 4-6, 3-6, 6-1, 9-7 αποκλείοντας έτσι τον νεαρό Γάλλο.

Στο απλό γυναικών σημειώθηκε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις του τουρνουά, καθώς η Μπιάνκα Αντρέσκου (No7) έμεινε εκτός συνέχειας. «Θύτης» ήταν η Αλιζέ Κορνέ (No60) από τη Γαλλία, η οποία συνέτριψε την Καναδή με το απίστευτο 6-2, 6-1, δείχνοντας ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση στα 31 της χρόνια!