Wimbledon: Η Σάκκαρη... καθάρισε τη Ρους σε 48 λεπτά!

Ούτε μια ώρα δεν χρειάστηκε η Μαρία Σάκκαρη για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Αράντσα Ρους. Κέρδισε με 2-0 σετ (6-1, 6-1) σε 48 λεπτά και πέρασε άνετα στον επόμενο γύρο του Wimbledon.

Wimbledon: Η Σάκκαρη...  καθάρισε τη Ρους σε 48 λεπτά!

Η Μαρία Σάκκαρη δεν είχε κανένα πρόβλημα για να κάμψει την-όποια-αντίσταση της Αράντσκα Ρους επικρατώντας με 6-1, 6-1 σε 48 λεπτά, στο εξ’ αναβολής παιχνίδι της πρεμιέρας λόγω βροχής.

Η Ελληνίδα τενίστρια ήταν κατέκτησε το 1ο set μέσα σε μόλις 20(!) λεπτά, ωστόσο το πιο σημαντικό είναι ότι δεν παραχώρησε ούτε έναν πόντο στο service της έχοντας 8/8 στο 1ο και 4/4 στο 2ο service.

Η Νο18 του κόσμου ήταν πραγματικά ξεκάθαρη στο παιχνίδι της από το 1ο service του αγώνα, έχοντας στο 1ο σκέλος 6 άσους (κανένα διπλό λάθος), 12 winners και 7 αβίαστα λάθη, την ίδια ώρα που η Ρους είχε σημειώσει μόλις έναν winner, αλλά και μόλις 4 πόντους που δεν προήλθαν από τα λάθη της Σάκκαρη!

Αυτό είχε αποτέλεσμα να “σπάσει” 3 φορές το service της Ολλανδής, σε 5 προσπάθειες για break φτάνοντας σε μια πολύ εύκολη κατάκτηση.

Τίποτα δεν άλλαξε στο 2ο set, με την Σάκκαρη να συνεχίζει να πιέζει την Ρους στο service της, αλλά παράλληλα να συνεχίζει την ίδια εξαιρετική δουλειά που έκανε από το δικό της service.

Η Ελληνίδα τενίστρια έφτασε και πάλι σε γρήγορο break (2-0), δίνοντας ουσιαστικά τη χαριστική βολή στην Ρους, η οποία δεν μπορούσε σε κανένα σημείο να ακολουθήσει το ρυθμό της Σάκκαρη, που κατέκτησε και τα επόμενα 3 games φτάνοντας στο 5-0.

Η Σάκκαρη είχε την ευκαιρία να φτάσει σε μπάγκελ (6-0), με την Ρους να “σβήνει” 2 match-points (15/40), ωστόσο με ένα ακόμη love-game αμέσως μετά η Νο15 του ταμπλό έκλεισε το ματς με 19 winners παραχωρώντας στο service της μόλις 4 πόντους (4/31).

Για την Σάκκαρη αυτή ήταν η 6η νίκη στο Wimbledon (6-4), με την 25χρονη να εξασφαλίζει την πρόκριση στον 2ο γύρο για 4η φορά σε 5 συμμετοχές στο μοναδικό τουρνουά Grand Slam στο οποίο δεν έχει φτάσει μέχρι τον 4ο γύρο.

Στο 2ο γύρο θα αντιμετωπίσει την νικήτρια από την αναμέτρηση της Αμερικανίδας Σέλμπι Ρότζερς που αγωνίζεται απέναντι στην Αυστραλή Σαμάνθα Στόσουρ.

Πηγή: www.tennis24.gr