Wimbledon: Αποκλεισμός-σοκ του Τσιτσιπά από τον Τιάφο στον πρώτο γύρο!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έπεσε θύμα της μεγαλύτερης έκπληξης του 1ου γύρου στο φετινό Wimbledon, καθώς αποκλείστηκε με 0-3 σετ (4-6, 4-6, 3-6) από τον Αμερικανό Φράνσις Τιάφο.

Wimbledon: Αποκλεισμός-σοκ του Τσιτσιπά από τον Τιάφο στον πρώτο γύρο!

Πολύ νωρίς έμελλε να αποχαιρετήσει το φετινό Wimbledon ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Το απόγευμα της Δευτέρας (28/6) ο Έλληνας πρωταθλητής ηττήθηκε στο ματς του 1ου γύρου από τον Φράνσις Τιάφο και μάλιστα χωρίς να καταφέρει να πάρει καν κάποιο σετ, στη μεγαλύτερη (μέχρι στιγμής) έκπληξη του φετινού βρετανικού Όπεν.

Ο προ λίγων ημερών φιναλίστ του Roland Garros ξεκίνησε νωθρά το παιχνίδι, γεγονός που επέτρεψε στον Αμερικανό αντίπαλό του (Νο 56 στον κόσμο) να του κάνει μπρέικ μόλις στο δεύτερο γκέιμ, κρατώντας το σερβίς του μέχρι το τέλος του σετ.

Οι δύο τενίστες πορεύθηκαν στηριζόμενοι στο σερβίς τους στο δεύτερο σετ, ωστόσο στο ένατο γκέιμ ο Τιάφο έκανε νέο μπρέικ στον Τσιτσιπά, για να το κερδίσει ξανά με 6-4, σχεδόν ακριβώς όπως το πρώτο.

Στο τρίτο σετ ο Έλληνας πρωταθλητής υπέστη νέο μπρέικ πολύ νωρίς, όμως στη συνέχεια πίεσε πολύ τον Τιάφο, ο οποίος μάλιστα χρειάστηκε να σώσει και διπλό μπρέικ πόιντ στο όγδοο γκέιμ. Στο αμέσως επόμενο, με το ματς στο 5-3 για τον Αμερικανό, ο Τιάφο έκανε αυτός μπρέικ στον Στέφανο, για να κερδίσει το ματς με 6-4, 6-4, 6-3 χωρίς να χρειαστεί να σερβίρει ξανά...