Wimbledon: Έτοιμος για την επιστροφή του ο Φέντερερ! (pic)

Αποφασισμένος να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό στο φετινό Wimbledon παρουσιάζεται ο Ρότζερ Φέντερερ, παρά το γεγονός ότι τον προσεχή Αύγουστο κλείνει τα 40 χρόνια ζωής!

Wimbledon: Έτοιμος για την επιστροφή του ο Φέντερερ! (pic)

Τι και αν στις 8 του προσεχούς Αυγούστου θα κλείσει τα 40 χρόνια ζωής; Ο Ρότζερ Φέντερερ είναι πανέτοιμος να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο στο τρίτο κατά σειρά Grand Slam της χρονιάς, το φημισμένο Wimbledon!

Ο πολυνίκης του βρετανικού τουρνουά με 8 τίτλους στο πλούσιο παλμαρέ του (2003-2007, 2009, 2012 και 2017) επέστρεψε πρόσφατα στη δράση ύστερα από πολύμηνη απουσία από τα κορτ λόγω τραυματισμού και παρότι απέχει πολύ από τον κυρίαρχο τενίστα των δύο προηγούμενων δεκαετιών, δεν διστάζει να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην αγαπημένη του επιφάνεια.

Ο Ελβετός «μαέστρος» έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι παρά το προχωρημένο της ηλικίας του, η ποιότητά του είναι τέτοια που δεν μπορεί να τον ξεγράψει κανείς. Είναι χαρακτηριστικό ότι ύστερα από παρόμοια μακρά αποχή το 2016 πολλοί έκαναν λόγο για πιθανή απόσυρσή του από τη δράση, όμως αυτός επέστρεψε και κέρδισε τρία ακόμη Grand Slam (το Australian Open το 2017 και το 2018, αλλά και το Wimbledon το 2019).

Στον επίσημο λογαριασμό του Wimbledon οι διοργανωτές καλωσόρισαν τον Φέντερερ με μια ανάρτηση που τον δείχνει να ποζάρει με φόντο το γρασίδι ενός από τα γήπεδα του «All England Club» και με λεζάντα: «Το κυνήγι του 9ου ξεκινάει»!

Ρεαλιστικά, πάντως, οι πιθανότητες κατάκτησης του 9ου Wimbledon στην καριέρα του είναι λιγοστές. Στα λίγα παιχνίδια που έχει δώσει μετά την επιστροφή του στη δράση, ο «Fed Express» έχει γνωρίσει ήττες από τους Πάμπλο Αντούχαρ και Φελίξ Οζέ-Αλιασίμ, αθλητές που αναμφίβολα διαθέτουν ποιότητα, όμως δεν θα αποτελούσαν καν πρόβλημα για τον παλιό καλό Φέντερερ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά την πρόσφατη ήττα του από τον νεαρό Καναδό Αλιασίμ στο τουρνουά του Χάλε, ο 39χρονος Ελβετός καθυστέρησε κατά δυόμιση ώρες να παραστεί στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου. Ο ίδιος, μάλιστα, δήλωσε πως δεν επιθυμούσε «να πει κάτι που δεν έπρεπε» μετά την ήττα, εξ ου και η αργοπορία, ενώ δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για τον τρόπο που αγωνίστηκε.

Σε κάθε περίπτωση, η συμμετοχή του Φέντερερ στο υψηλότερο επίπεδο του αθλήματος παρά την ηλικία του αποτελεί τρανή απόδειξη των δυνατοτήτων του αλλά και της αγάπης του για το τένις. Όποια κι αν είναι η πορεία του στο τουρνουά, αποτελεί αναμφίβολα προνόμιο για τους φίλους του αθλήματος να έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν εν δράσει έναν από τους μεγαλύτερους θρύλους της αντισφαίρισης!