Τσιτσιπάς: «Θα μπορούσα να κλάψω αλλά δεν βλέπω τον λόγο» (vid)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά την ήττα από τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του Roland Garros, είπε πως δεν μετανιώνει για τίποτα ενώ δεν μπόρεσε να εξηγήσει τον λόγο που έπεσε ο ρυθμός του μετά το δεύτερο σετ. 

Τσιτσιπάς: «Θα μπορούσα να κλάψω αλλά δεν βλέπω τον λόγο» (vid)

Ο Τσιτσιπάς τόνισε μετά το τέλος του τελικού με το νούμερο ένα στον κόσμο τα τελευταία χρόνια, Νόβακ Τζόκοβιτς:

«Δεν μετανιώνω για κάτι. Θα μπορούσα να κλάψω, αλλά δεν βλέπω τον λόγο να κλάψω γιατί δοκίμασα τα πάντα. Δεν μπορούσα να σκεφτώ κάτι καλύτερο. Ανυπομονώ για τη σεζόν στο χορτάρι. Υπάρχουν ευκαιρίες για μένα, μου αρέσει η επιφάνεια. Δεν είχα τα καλύτερα αποτελέσματα πριν τον κορονοϊό. Θα προσπαθήσω να προσαρμόσω το παιχνίδι μου στην επιφάνεια. Νομίζω ότι έχω το παιχνίδι για να παίξω καλά στο χορτάρι, απλά πρέπει να έχω ανοιχτό μυαλό και να προσαρμοστώ.

Έπεσε ο ρυθμός μου μετά το 2-0, δεν ξέρω γιατί. Ήταν πολύ παράξενο, λαμβάνοντας υπ' όψιν ότι είχε αρχίσει να βρίσκω ρυθμό, να βρίσκω τα χτυπήματά μου, η κίνησή μου ήταν τέλεια και ξαφνικά ένιωσα κρύος και εκτός. Ήταν δύσκολο να προσαρμοστώ ξανά, έχασα κάπως το παιχνίδι μου. Μακάρι να μπορούσα να καταλάβω γιατί εξελίχτηκαν έτσι τα πράγματα. Προσπαθούσα να το καταλάβω, αλλά ήταν δύσκολο να βρω κάτι να κάνω. Ήταν ατυχές και λυπηρό, διότι ήταν μια καλή ευκαιρία. Έπαιζα καλά, αισθανόμουν καλά. Χάθηκε ευκαιρία να πάω καλύτερα.

Έμαθα πως ό,τι και να γίνει, πρέπει να πάρεις τρία σετ και όχι δύο για να κερδίσεις. Τα δύο σετ δεν σημαίνουν τίποτα ουσιαστικά. Είσαι ακόμα ένα σετ μακριά. Δε νομίζω ότι χαλάρωσα, δε νομίζω ότι άλλαξα πολλά. Κράτησα τον ίδιο ρυθμό. Συνέχισα να κάνω ότι λειτουργούσε καλά. Έφυγα από το court και δεν ξέρω τι συνέβη, γύρισα άλλος παίκτης. Έπαιξε καλά ο Τζόκοβιτς, δεν μου άφησε κανένα περιθώριο. Όλα ήταν πιο φρέσκα και καλά σε σχέση με πριν. Ένιωσα ότι ξαφνικά μπόρεσε να διαβάσει καλύτερα το παιχνίδι μου. Μπράβο του, έκανε καλή δουλειά για να φτάσει εκεί.

Μπορώ να διεκδικώ τέτοιους τίτλους. Παρά την ήττα μου, πιστεύω στο παιχνίδι μου. Πιστεύω ότι μπορώ να φτάσω σύντομα σε αυτό το σημείο. Ήμουν κοντά σήμερα. Κάθε αντίπαλος είναι δύσκολος. Η διαφορά του σημερινού μου αντιπάλου με αυτούς που αντιμετώπισα στους προηγούμενους γύρους ήταν μικρή. Με την ίδια συμπεριφορά, δεν βλέπω λόγο να μη σηκώσω τον τίτλο μια μέρα.

Είναι θέμα αντοχής, αν μπορείς να κρατήσεις το επίπεδό σου για περισσότερη ώρα, αυτό χρειάζεται στα Grand Slam. Έπαιξα δύο καλά σετ, όχι απίστευτα. Έπαιξα καλά, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Έτσι είναι τα Grand Slam».