Roland Garros: Σήκωσε την κούπα η Κρεϊτσίκοβα, 2-1 την Παβλιουτσένκοβα! (highlights)

Η Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα πανηγύρισε τον πρώτο Grand Slam τίτλο της καριέρας της, νικώντας στον τελικό του Roland Garros την Αναστάσια Παβλιουτσένκοβα με 2-1 σετ.

Roland Garros: Σήκωσε την κούπα η Κρεϊτσίκοβα, 2-1 την Παβλιουτσένκοβα! (highlights)

Την εκπληκτική της πορεία στο φετινό Roland Garros ολοκλήρωσε θριαμβευτικά η Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα, σηκώνοντας το βαρύτιμο τρόπαιο στο Παρίσι!

Η 25χρονη Τσέχα, η οποία στο παρελθόν δεν είχε φτάσει ποτέ πέρα από τον 2ο γύρο σε τουρνουά Grand Slam, μετά τη Μαρία Σάκκαρη στα ημιτελικά νίκησε και την Αναστάσια Παβλιουτσένκοβα στον μεγάλο τελικό του τουρνουά γυναικών με 2-1 σετ, γράφοντας ιστορία.

Το τελικό 6-1, 2-6, 6-4 είναι ενδεικτικό της μάχης που έγινε ανάμεσα στις δύο φιναλίστ, ιδιαίτερα στο τρίτο και καθοριστικό σετ, το οποίο κατέληξε στην Κρεϊτσίκοβα.

Παρότι είχε σχεδόν διπλάσια αβίαστα λάθη από τη Ρωσίδα αντίπαλό της (31 έναντι 16), η Τσέχα έκανε περισσότερους winners (34-23), ενώ ήταν και εξαιρετική στο φιλέ κερδίζοντας 11/15 πόντους που κρίθηκαν εκεί.

Η Κρεϊτσίκοβα έγινε η πρώτη γυναίκα από την Τσεχία που κερδίζει το Roland Garros μετά το 1981, όταν τον τίτλο στο Παρίσι είχε πανηγυρίσει η Χάνα Μαντλίκοβα.