Roland Garros: Θρίαμβος Τζόκοβιτς επί του Ναδάλ, στον τελικό με Τσιτσιπά! (highlights)

O Nόβακ Τζόκοβιτς ήταν ο μεγάλος νικητής του δεύτερου ημιτελικού με τον Ραφαέλ Ναδάλ (3-1 σετ) και θα αντιμετωπίσει την Κυριακή (13/6) τον Στέφανο Τσιτσιπά στον τελικό του Roland Garros!

Roland Garros: Θρίαμβος Τζόκοβιτς επί του Ναδάλ, στον τελικό με Τσιτσιπά! (highlights)

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν τελικά ο μεγάλος νικητής της επικής ημιτελικής μάχης του Roland Garros με αντίπαλο τον Ραφαέλ Ναδάλ το βράδυ της Παρασκευής με 3-1 σετ!

Ο Σέρβος απέδειξε γιατί είναι το Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη της ATP, επικρατώντας με ανατροπή του σπουδαίου Ισπανού (3-6, 6-3, 7-6, 6-2) για να πάρει έτσι το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής (13/6) όπου και θα αντιμετωπίσει τον «δικό μας» Στέφανο Τσιτσιπά.

Η αξία του αντιπάλου, που εν προκειμένω ήταν ο καλύτερος τενίστας όλων των εποχών σε χωμάτινες επιφάνειες, δίνει αναμφίβολα δόξα στον νικητή, όμως η ροή του αγώνα στο ξεκίνημά του κάνει ακόμη σπουδαιότερο το κατόρθωμα του απίθανου Σέρβου.

Βλέπετε, ο Ναδάλ προηγήθηκε με 5-0 γκέιμ στο πρώτο σετ, ξυπνώντας μνήμες από τον περσινό τελικό ανάμεσα στους δύο αθλητές, όταν ο Ισπανός είχε συντρίψει τον Τζόκοβιτς με 6-0, 6-2, 7-5.

Φέτος, όμως, τα πράγματα εξελίχθηκαν εντελώς διαφορετικά. Ο Τζόκοβιτς, φημισμένος, για τα ψυχικά του αποθέματα που είναι απαράμιλλα στο άθλημα, έχασε μεν το πρώτο σετ, όμως στη συνέχεια έπαιξε ίσως το καλύτερο τένις της ζωής του, όπως και ο ίδιος παραδέχθηκε μετά το τέλος του ματς!

Θα είναι η έκτη φορά που ο Τζόκοβιτς προκρίνεται στον τελικό του Όπεν της Γαλλίας, έχοντας πανηγυρίσει τον τίτλο το 2016 (3-1 τον Άντι Μάρεϊ) κι έχοντας γνωρίσει την ήττα από τον Ναδάλ το 2012, το 2014 και το 2020, και από τον Σταν Βαβρίνκα το 2015. Απέναντι στον Τσιτσιπά, ο Σέρβος έχει ρεκόρ 5-2 στις νίκες.