Μαρία Σάκκαρη: Θα έφτανε στο νούμερο 9 της παγκόσμιας κατάταξης εάν κατακτούσε το Roland Garros

Η Μαρία Σάκκαρη βρέθηκε μια ανάσα από την πρόκρισή της στον τελικό του Roland Garros. Δεν τα κατάφερε και θα παραμείνει στο νούμερο 18 της παγκόσμιας κατάταξης.

Μαρία Σάκκαρη: Θα έφτανε στο νούμερο 9 της παγκόσμιας κατάταξης εάν κατακτούσε το Roland Garros

Συγκλονιστική ήταν η Μαρία Σάκκαρη στον ημιτελικό του Roland Garros. Η Ελληνίδα τενίστρια έφτασε στη βρύση, έβρεξε τα χείλη της αλλά στο τέλος δεν κατάφερε να πιει νερό, καθώς ηττήθηκε από την Τσέχα Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα.

Η Σάκκαρη έμεινε εκτός τελικού και παρά την εξαίσια πορεία της στο Roland Garros θα παραμείνει στη θέση 18 της παγκόσμιας κατάταξης, καθώς ότι και να γίνει στον τελικό, η Ελληνίδα τενίστρια δεν θα μπορέσει να ανέβει θέσεις!

Είτε επικρατήσει η Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα, είτε η Αναστάσια Παβλιουτσένκοβα, η Μαρία Σάκκαρη θα παραμείνει στην ίδια θέση που ήταν και πριν από την έναρξη του φημισμένου Grand Slam.

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε πως σε περίπτωση που η Ελληνίδα τενίστρια έφτανε στην κατάκτηση του τροπαίου, τότε θα ανέβαινε μέχρι και στο νούμερο εννέα της παγκόσμιας κατάταξης!

Κρεϊτσίκοβα - Σάκκαρη 2-1: Έναν πόντο από τον τελικό του Roland Garros βρέθηκε η Μαρία

Εάν και εφόσον δηλαδή κέρδιζε την Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα στον ημιτελικό και εν συνεχεία κατάφερνε να επικρατήσει και της Παβλιουτσένκοβα στον τελικό, κατακτώντας το Roland Garros, τότε θα έκανε στην παγκόσμια κατάταξη ένα άλμα εννέα θέσεων, που θα την έφερνε στην πρώτη δεκάδα του κόσμου!