Roland Garros: Η φορμαρισμένη Σβίατεκ στο δρόμο της Σάκκαρη στους «8»

Η περυσινή θριαμβεύτρια στο Παρίσι, Ίγκα Σβίατεκ, είναι η επόμενη αντίπαλος της Μαρίας Σάκκαρη στα προημιτελικά του Γαλλικού Όπεν.

Roland Garros: Η φορμαρισμένη Σβίατεκ στο δρόμο της Σάκκαρη στους «8»

Η 20χρονη Πολωνή υπερκέρασε και το εμπόδιο της ανερχόμενης Ουκρανής, Μάρτα Κόστιουκ και “σφράγισε” το μεγάλο ραντεβού με τη Μαρία Σάκκαρη στην τελική “8αδα” του θεσμού.

Μετά μια ώρα και 32 λεπτά αγώνα, η Σβίατεκ επικράτησε της Νο81 τενίστριας του κόσμου με 6-3, 6-4 και προκρίθηκε στον 2ο προημιτελικό της καριέρας της σε Major διοργάνωση.

Η πρώτη φορά που βρέθηκε σε προημιτελικό, ήταν πέρυσι, στο Roland Garros, με τη συνέχεια να είναι ευρέως γνωστή.

Η Σβίατεκ εξελίσσεται σε Master της χωμάτινης επιφάνειας και με τη straight sets νίκη της σε βάρος της Κόστιουκ, έφτασε τα 22(!) συνεχόμενα κερδισμένα sets στο Roland Garros. Στατιστικό, άκρως εντυπωσιακό.

Από τις 3 Ιουνίου 2019 έχει να χάσει set στο Παρίσι η 19χρονη. Τότε, είχε ηττηθεί με 6-1, 6-0 από την Σιμόνα Χάλεπ, στη μεταξύ τους μάχη για τον 4ο γύρο της διοργάνωσης.

Μόνο από αυτό, καταλαβαίνει κανείς πόσο δύσκολο μονοπάτι έχει να διαβεί η Μαρία Σάκκαρη, αν θέλει να περάσει στα ημιτελικά του φετινού τουρνουά. Σίγουρα πάντως, αναμένεται ένα εξαιρετικό παιχνίδι την Τετάρτη, ανάμεσα στις δυο πιο “καυτές” τενίστριες του θεσμού.

Άλλωστε, η Μαρία κέρδισε την περυσινή φιναλίστ, με χαρακτηριστική άνεση. Γιατί να μη κάνει το ίδιο και κόντρα στην περυσινή νικήτρια και νυν Νο9 τενίστρια του πλανήτη...

πηγή: Tennis24.gr