Σάκκαρη - Κένιν 2-0: Συγκλονιστική η Μαρία προκρίθηκε στους «8» του Roland Garros (highlights)

Η Μαρία Σάκκαρη νίκησε τη Σοφία Κένιν με 6-1, 6-3 και πήρε την πρόκριση για πρώτη φορά στα προημιτελικά του Roland Garros. 

Σάκκαρη - Κένιν 2-0: Συγκλονιστική η Μαρία προκρίθηκε στους «8» του Roland Garros (highlights)

Ιστορία συνεχίζει να γράφει στο φετινό Roland Garros η Μαρία Σάκκαρη καθώς προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της στα προημιτελικά του τουρνουά.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια υπέταξε τη Σοφία Κένιν (Νο. 5 στον κόσμο) με 6-1, 6-3 έπειτα από μία ώρα και επτά λεπτά.

O αγώνας ήταν παράσταση για έναν ρόλο χάρη στην εκπληκτική εμφάνιση της Σάκκαρη που δεν άφησε κανένα περιθώριο στην αντίπαλο της. Η Νο. 17 τενίστρια της παγκόσμιας κατάταξης δεν έμεινε ποτέ πίσω στο σκορ και μάλιστα κέρδισε 30/50 πόντους πίσω από το σερβίς της.

Σάκκαρη: «Έχω μείνει άφωνη, ήρθα, έπαιξα και κέρδισα» (vid)

Από την άλλη η Κένιν πήρε μόλις τέσσερα γκέιμ, ενώ έκανε και ένα μόλις μπρέικ μη μπορώντας να σταματήσει το ρυθμό της Σάκκαρη. Πλέον η Μαρία θα αναμετρηθεί στα προημιτελικά με τη νικήτρια του ζευγαριού, Ίγκα Σβίατεκ- Μάρτα Κόστιουκ.

Στο πρώτο σετ η Κένιν ήταν τραγική στο σερβίς της σημειώνοντας πέντε διπλά λάθη. Η Σάκκαρη από την άλλη το εκμεταλλεύτηκε και έκανε δύο μπρέικ για το 4-0. Στη συνέχεια έκανε και τρίτο μπρέικ παίρνοντας το σετ έπειτα από μόλις 37 λεπτά.

Στο δεύτερο σετ οι ρόλοι δεν άλλαξαν αφού η Μαρία έκανε μπρέικ στο πρώτο γκέιμ, ενώ έκανε και δεύτερο για το 4-1. Χάρη στο σερβίς της η Κένιν μείωσε προς στιγμήν σε 5-2 και είχε την ευκαιρία να μειώσει και σε 5-4, αλλά η Σάκκαρη αντέδρασε και πήρε το γκέιμ.