Roland Garros: Ο Ναδάλ «πενηντάρισε», ακάθεκτος και ο Τζόκοβιτς - Πέρασαν Σβιάτεκ και Στίβενς

Για 50ή φορά στην καριέρα του ο Ραφαέλ Ναδάλ προκρίθηκε στους «16» ενός Grand Slam! Ακάθεκτος και ο Τζόκοβιτς στο Roland Garros, εντυπωσιακές οι Σβιάτεκ, Στίβενς στο τουρνουά των γυναικών.

Roland Garros: Ο Ναδάλ «πενηντάρισε», ακάθεκτος και ο Τζόκοβιτς - Πέρασαν Σβιάτεκ και Στίβενς

Πρόκριση νούμερο... 50 για τον Ραφαέλ Ναδάλ σε 4ο γύρο ενός Grand Slam στην καριέρα του σήμανε η νίκη του επί του Κάμερον Νόρι το Σάββατο στο Roland Garros.

Ο μεγάλος Ισπανός επικράτησε 6-3, 6-3, 6-3 του Βρετανού αντιπάλου του και πήρε για 16η φορά σε 17 συμμετοχές στο γαλλικό Όπεν, το οποίο έχει ήδη κατακτήσει 13 φορές στην καριέρα του.

Με αυτή τη νίκη του ο Ναδάλ έφτασε τις 103 νίκες σε 105 αγώνες του στις επιφάνειες του Roland Garros. Οι μόνες ήττες του καταγράφηκαν το 2009 από τον Σουηδό Ρόμπιν Σόντερλινγκ και το 2015 από τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Σέρβος με τη σειρά του ξεπέρασε με... συνοπτικές διαδικασίες το εμπόδιο του Ρικάρντας Μπερανκίς από τη Λιθουανία, επικρατώντας 6-1, 6-4, 6-1.

Την πρόκριση στους «16» του φημισμένου Slam της Γαλλίας πήραν επίσης το Σάββατο οι Γιάνικ Σίνερ (αντιμετωπίζει τον Ναδάλ στην επόμενη φάση), Γιαν-Λέναρντ Στρουφ, Λορέντζο Μουσέτι και Ντιέγκο Σβάρτσμαν.

Στο τουρνουά των γυναικών η Ίγκα Σβιάτεκ από την Πολωνία έκανε ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα, συντρίβοντας την Ανέτ Κονταβέιτ από την Εσθονία με 7-6, 6-0.

Πειστική ήταν και η νίκη της φορμαρισμένης Σλόουν Στίβενς, καθώς η Αμερικανίδα πέταξε εκτός τουρνουά την Καρολίνα Μούκοβα από την Τσεχία με 6-3, 7-5.

Η μεγάλη έκπληξη ήρθε στο ματς της Ελίνα Σβιτολίνα, με τη Ουκρανή να γνωρίζει ήττα-σοκ από την Τσέχα Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα σε straight sets (6-3, 6-2).