Roland Garros: «Αέρινη» πρεμιέρα για Τζόκοβιτς (vid)

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν ισοπεδωτικός στο ντεμπούτο του στο Roland Garros , αποκλείοντας με χαρακτηριστική άνεση τον Τένις Σάντγκρεν, για να προκριθεί πειστικά στον 2ο γύρο της διοργάνωσης.

Roland Garros: «Αέρινη» πρεμιέρα για Τζόκοβιτς (vid)

Ο Σέρβος, Νο1 τενίστας στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ αυτή τη στιγμή, πήρε την 17η συνεχόμενη πρόκρισή του στον 2ο γύρο του Γαλλικού Όπεν, συνεχίζοντας το τρομερό αήττητο σερί του στις πρεμιέρες του στο τουρνουά.

Μετά από μια ώρα και 58 λεπτά αγώνα, επικράτησε του Νο66 τενίστα του κόσμου με το εμφατικό 6-2, 6-4, 6-2 και στον 2ο γύρο θα συναντήσει τον πολύ φορμαρισμένο, Πάμπλο Κουέβας.

Ο Ουρουγουανός από την πλευρά του, νωρίτερα μέσα στη μέρα, απέκλεισε τον home favourite, Λούκα Πούιγ, με 6-3, 6-1, 6-3, επιβεβαιώνοντας πως διανύει εξαιρετική αγωνιστική περίοδο.

Πριν λίγες μέρες άλλωστε, έφτασε μέχρι και τα ημιτελικά του 250αριου τουρνουά της Γενεύης.

Ο Τζόκοβιτς σέρβιρε εξαιρετικά στην πρεμιέρα του και δεν θα μπορούσε να απειληθεί από τον Σάντγκρεν, με την απόδοση που έπιασε σε πολλά σημεία του παιχνιδιού.

Με 42/49 κερδισμένους πόντους πίσω από το 1ο σερβίς του ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Σέρβος, που κέρδισε και 44(!) πόντους στο σερβίς του Αμερικανού αντιπάλου του, για να του κάνει πέντε breaks (5/11) και να πάρει την άνετη νίκη.

Ήταν η 5η σερί νίκη του Νόλε στη χωμάτινη επιφάνεια και σίγουρα η πιο πειστική, σε σχέση με αυτές που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα, στην πορεία του προς τον τίτλο στο Serbia Open 2 του Βελιγραδίου.

Πηγή: tennis24.gr