Τσιτσιπάς: Οι Αμερικανοί... τού πάνε πολύ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ρίχνεται την Πέμπτη (20/5) στη μάχη του Οpen της Λιόν, αντιμετωπίζοντας τον 24χρονο Αμερικανό (Νο53) Τόμι Πολ.

Τσιτσιπάς: Οι Αμερικανοί... τού πάνε πολύ

Η αναμέτρηση του Νο5 του κόσμου θα είναι η 14η κόντρα σε Αμερικανό τενίστα και η πρώτη σε χωμάτινη επιφάνεια, με τον Έλληνα τενίστα να έχει ρεκόρ 9-4 έναντι αθλητών από τις ΗΠΑ.

Απέναντι στον Πολ θα βρεθεί για δεύτερη φορά στην καριέρα του στο ίδιο κορτ, μετά από το 500άρι τουρνουά στην Ουάσινγκτον, με τον Τσιτσιπά να δυσκολεύεται μόνο για ένα σετ επικρατώντας με 6-3, 7-5.

Συνολικά ο Τσιτσιπάς έχει αναμετρηθεί με επτά Αμερικανούς στην καριέρα του έχοντας θετικό πρόσημο στην προϊστορία με όλους εκτός από τον Ντένις Κούντλα από τον οποίον έχει χάσει στο μοναδικό παιχνίδι που έχει αγωνιστεί στο γρασίδι του Χάλε το 2019.

Τσιτσιπάς – Αμερική 9-4

Τζον Ίσνερ 3-2
Τζάρεντ Ντόναλντσον 2-1
Τέιλορ Φριτς 1-0
Ρέιλι Οπέλκα 1-0 (εγκ.)
Τόμι Πολ 1-0
Ντένις Κούντλα 0-1
Μακένζι ΜακΝτόναλντ 1-0

Ο Πολ, ο οποίος στον πρώτο γύρο επικράτησε του πρωταθλητή του τουρνουά του 2018, Τζο Τσονγκά, προέρχεται από μέτριες εμφανίσεις στο χώμα, έχοντας σημειώσει μόλις δύο προκρίσεις σε κυρίως ταμπλό σε Κάλιαρι, Μόντε Κάρλο, Μαδρίτη και Ρώμη και μάλιστα απέναντι στον ίδιο αντίπαλο, τον Ισπανό Πέδρο Μαρτίνεζ που στο Μόντε Κάρλο εγκατέλειψε στο πρώτο σετ….

Σε περίπτωση πρόκρισης ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά έναν εκ των Γκαέλ Μονφίς και Γιοσιχίτο Νισιόκα.

πηγή: tennis24.gr