Italian Open: «Βασιλιάς» και στο χώμα της Ιταλίας ο Ναδάλ, 2-1 τον Τζόκοβιτς! (highlights)

Ο Ραφαέλ Ναδάλ απέδειξε για άλλη μια φορά ότι στο χώμα είναι ανίκητος, επικρατώντας 2-1 σετ του Νόβακ Τζόκοβιτς στον μεγάλο τελικό του Italian Open!

Italian Open: «Βασιλιάς» και στο χώμα της Ιταλίας ο Ναδάλ, 2-1 τον Τζόκοβιτς! (highlights)

Υπάρχει... λόγος σοβαρός που ο Ραφαέλ Ναδάλ αποκαλείται «βασιλιάς» στις χωμάτινες επιφάνειες και το απέδειξε για άλλη μια φορά και στον Κυριακάτικο (16/5) τελικό του Italian Open απέναντι στο Νο1 στον κόσμο, τον Νόβακ Τζοκοβιτς.

Ο μεγάλος Ισπανός επικράτησε με 2-1 σετ (7-5, 1-6, 6-3) του αντιπάλου του, για να πανηγυρίσει τον 10ο τίτλο του στο συγκεκριμένο τουρνουά και 89ο συνολικά στη σπουδαία καριέρα του!

Το πρώτο σετ κρίθηκε στις λεπτομέρειες, με τον Ναδάλ να κάνει ένα μπρέικ σε κρίσιμο σημείο και να φτάνει στην κατάκτησή του. Το δεύτερο ήταν εντελώς διαφορετική ιστορία, με τον Τζόκοβιτς να ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοσή του και να φαίνεται ασταμάτητος.

Ο Ισπανός φάνηκε σαν να παρατάει το συγκεκριμένο σετ, στο οποίο πανηγύρισε μόλις ένα γκέιμ όλο κι όλο, ώστε να κρατήσει δυνάμεις για το τρίτο και καθοριστικό. Εκεί έκανε ξανά μπρέικ στα μέσα του σετ, φτάνοντας στη μεγάλη επικράτηση.