Μπάρτι: «Έπρεπε να ακούσω το σώμα μου»

Στην αποχώρησή της από το Rome Masters αναφέρθηκε η Άσλεϊ Μπάρτι.

Μπάρτι: «Έπρεπε να ακούσω το σώμα μου»

Η Άσλεϊ Μπάρτι αποχώρησε από το διεθνές τουρνουά που φιλοξενείται στην Ρώμη, το Rome Masters, καθώς οι ενοχλήσεις που αισθάνεται στο δεξί χέρι, δεν της επιτρέπουν να αγωνισθεί. Και αναφερόμενη σ' αυτό, η Αυστραλή επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης, επεσήμανε ότι είναι πολύ σημαντικό να «ακούει» το σώμα της.

«Είναι δύσκολο να τερματίσεις το τουρνουά έτσι, είναι προφανές, είναι πολύ απογοητευτικό. Αλλά το πιο σημαντικό πράγμα είναι να ακούσω το σώμα μου και να του δώσω χρόνο να ξεκουραστεί και να ανακάμψει, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε ότι σε δύο εβδομάδες θα είμαι 100% κατάλληλοι για Roland Garros», τόνισε η Μπάρτι και πρόσθεσε:

«Είναι δύσκολο να αποφασίσω να τα παρατήσω, αυτό είναι που μισώ περισσότερο, να μην μπορέσω να τελειώσω έναν αγώνα τένις. Ο πόνος έγινε πολύ σοβαρός, οπότε ήταν σημαντικό να ακούσω το σώμα μου, γνωρίζοντας ότι υπάρχει Grand Slam σε δύο εβδομάδες. Είναι ένα πρόβλημα στο μπράτσο.

Είναι ένας τραυματισμός που υπήρχε ήδη, ένα πρόβλημα που γνωρίζω και που έπρεπε να αντιμετωπίσω ήδη στην καριέρα μου. Αυτός ο τραυματισμός εμφανίστηκε όταν ήμουν μικρή, 15 ή 16 ετών. Και επανέρχεται από καιρό σε καιρό. Είναι σημαντικό να μην αφήσεις τον τραυματισμό να φθάσει σε σημείο που ξεφεύγει από τον έλεγχο και όπου δεν μπορείς να το ξεπεράσεις.

Θα χρειαστεί λίγος χρόνος για την αποθεραπεία και αυτό σημαίνει προπόνηση χωρίς ρακέτα. Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα μου για το πώς να το χειριστώ. Απλώς έπρεπε να λάβω την σωστή απόφαση σήμερα, για να ξέρω ότι όλα θα πάνε καλά σε δύο εβδομάδες».