Rome Masters: Η ώρα της μάχης για Τσιτσιπά και Τζόκοβιτς - Με Ζβέρεφ ο Ναδάλ

Στις 14:30 (Cosmote Sport 6) ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναμετράται με τον Νόβακ Τζόκοβιτς για το Rome Masters και νωρίτερα γίνεται η μάχη του Ραφαέλ Ναδάλ με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Rome Masters: Η ώρα της μάχης για Τσιτσιπά και Τζόκοβιτς - Με Ζβέρεφ ο Ναδάλ

Ο υπερασπιστής του τίτλου, Νόβακ Τζόκοβιτς (No1) και ο κάτοχος 9 τροπαίων στη Ρώμη, Ράφαελ Ναδάλ (No3), καλούνται να παρουσιάσουν το καλύτερό τους πρόσωπο προκειμένου να παραμείνουν στη διεκδίκηση του Internazionali BNL d'Italia.

Οι δύο κορυφαίοι τενίστες της εποχής μας, έχουν πολύ δύσκολα ματς στους σημερινούς προημιτελικούς της Ρώμης με τον Σέρβο πρωταθλητή να αντιμετωπίζει τον φιλόδοξο Στέφανο Τσιτσιπά (No5) και τον Βασιλιά του χώματος να τίθεται αντιμέτωπος για δεύτερη σερί εβδομάδα με τον φορμαρισμένο, Αλεξάντερ Ζβέρεφ (Νο6).

Τζόκοβιτς και Τσιτσιπάς θα συναντηθούν (14:30, Cosmote Sport 6) για πρώτη φορά μετά τον συγκλονιστικό ημιτελικό τους στο Roland Garros τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν το Νο1 του κόσμου είχε επιβληθεί στα 5 σετ του Έλληνα πρωταθλητή.

Αυτή θα είναι η 7η αναμέτρησή τους, με τον Νόλε να προηγείται 4-2 συνολικά στο σκορ ενώ στο χώμα οι νίκες είναι 2-0.

"Περιμένω να βγω στο court και να δώσω το καλύτερό μου. Ο Νόβακ μπορεί να παίξει καλά σε όλες τις επιφάνειες. Βλέπω το ματς ως μια ευκαιρία να τα πάω καλύτερα από τον αγώνα μας πέρυσι στο Παρίσι. Ελπίζω να συνεχίσω να παίζω το τένις που παίζω και να τον προκαλέσω", είπε ο Τσιτσιπάς ενόψει της σπουδαίας αναμέτρησης.

Από την πλευρά του, ο Τζόκοβιτς είπε: "Είναι μια μεγάλη πρόκληση για μένα. Θα είμαι έτοιμος γι'αυτή τη μάχη. Θα κάνω ότι μπορώ να για να προετοιμαστώ κατάλληλα".

Λίγο νωρίτερα (13:00GR), ο Ράφαελ Ναδάλ θα έχει την ευκαιρία να εκδικηθεί τον Ζβέρεφ για την ήττα την προηγούμενη εβδομάδα στα προημιτελικά της Μαδρίτης.

Ο 24χρονος Γερμανός, μετράει τρεις σερί νίκες επί του αριστερόχειρα Ισπανού κι αν τον κερδίσει και σήμερα θα γίνει ο μοναδικός τενίστας εκτός των Φέντερερ, Τζόκοβιτς που τον κερδίζει για 4η σερί φορά, μετά τον Νικολάι Νταβιντένκο την τριετία (2009-11).

Τόσο ο Ναδάλ όσο και ο Ζβέρεφ, προέρχονται από δύσκολες ανατροπές στον 3ο γύρο της Ρώμης, με τον Ισπανό να σώζει match point του Σαποβάλοφ και τον Γερμανό να ανατρέπει το προβάδισμα του Κέι Νισικόρι, πετυχαίνοντας την 7η συνεχόμενη νίκη του στο tour.

"Υπάρχει μεγάλη διαφορά στις συνθήκες της Μαδρίτης με της Ρώμης. Επίσης, υπάρχει διαφορά και στη σωματική μας κατάσταση. Θα προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό. Είναι ένας από τους σπουδαιότερους αγωνιστές και θα προσπαθήσω κι εγώ να γίνω ένας τέτοιος" είπε ο Ζβέρεφ.

Το πρόγραμμα των προημιτελικών θα ανοίξει (11:00) η αναμέτρηση του Ρέιλι Όπελκα με τον Φεντερίκο Ντελμπόνις, ενώ θα κλείσει (20:00) με τον αγώνα Ρούμπλεφ-Σονέγκο.

Πηγή: Tennis24