Italian Open: Περίπατος Τσιτσιπά επί του Τσίλιτς! (highlights)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε 2-0 σετ του Μάριν Τσίλιτς και προκρίθηκε άνετα στους «16» του Masters της Ρώμης.

Italian Open: Περίπατος Τσιτσιπά επί του Τσίλιτς! (highlights)

Ήταν εξαρχής το μεγάλο φαβορί στον αγώνα του με τον Μάριν Τσίλιτς και το επιβεβαίωσε περίτρανα και στην πράξη. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με συνοπτικές διαδικασίες του Κροάτη με 2-0 σετ, παίρνοντας έτσι την πρόκριση στη φάση των «16» του Italian Open.

Ο 32χρονος Τσίλιτς, «σκιά» πια του παλιού καλού εαυτού που τον έστειλε σε τρεις τελικούς Grand Slam με κατάκτηση του ενός εξ αυτών (το 2014 στο US Open) προέβαλε σθεναρή αντίσταση στο πρώτο σετ, με τον Έλληνα άσο όμως να είναι εκπληκτικός σε ποσοστό κερδισμένων πόντων στο σερβίς του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Τσιτσιπάς είχε 83% κερδισμένων πόντων στο πρώτο σερβίς του και 71% στο δεύτερο, έναντι 73% και 47% αντίστοιχα από την πλευρά του Κροάτη. Αφού πήρε το πρώτο σετ, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών -με την ψυχολογία πλέον στα ύψη- κέρδισε εύκολα και το δεύτερο, φτάνοντας στη νίκη με 7-5, 6-2.

Αντίπαλος του Τσιτσιπά στους «16» του τουρνουά της σειράς Masters 1000 που διεξάγεται στη Ρώμη θα είναι ο Ματέο Μπερετίνι από την Ιταλία, ο οποίος λίγο αργότερα νίκησε σχεδόν με πανομοιότυπο τρόπο (κλειστό πρώτο σετ, άνετο δεύτερο) τον Τζον Μίλμαν από την Αυστραλία με 6-4, 6-2.