Madrid Open: Ο Ζβέρεφ ξανά «βασιλιάς» στη Μαδρίτη! (highlights)

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ επικράτησε 2-1 σετ του Ματέο Μπερετίνι σε έναν συναρπαστικό τελικό, κατακτώντας για δεύτερη φορά στην καριέρα του το Mutua Madrid Open μετά το 2018.

Madrid Open: Ο Ζβέρεφ ξανά «βασιλιάς» στη Μαδρίτη! (highlights)

Την περίοδο εκπληκτικής φόρμας που διανύει από το ξεκίνημα του Mutua Madrid Open επιβεβαίωσε και στον μεγάλο τελικό της Κυριακής ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ, επικρατώντας με 2-1 σετ του Ματέο Μπερετίνι για να ανέβει για δευτερη φορά στην καριέρα του στον «θρόνο» του τουρνουά της Μαδρίτης!

Ο Γερμανός άσος έχασε μεν το πρώτο σετ από τον επανακάμψαντα Ιταλό, ο οποίος έχει επιστρέψει δριμύτερος μετά τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε, ωστόσο πήρε τα δύο επόμενα σετ κι έφτασε στον τέταρτο τίτλο Masters 1000 στην καριέρα του με 6-7 (8), 6-4, 6-3.

Η μεγάλη διαφορά στο παιχνίδι που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του Ζβέρεφ ήταν αφενός το εξαιρετικό ποσοστό κερδισμένων πόντων στο δεύτερο σερβίς του (76% έναντι μόλις 48% του Μπερετίνι), αφετέρου το γεγονός ότι είχε 4/8 κερδισμένους πόντους για μπρέικ έναντι 1/3 του Ιταλού.

Ο 24χρονος Γερμανός κέρδισε τον δεύτερο τίτλο του στο τουρνουά της Μαδρίτης τα τελευταία τρία χρόνια, δεδομένου ότι το 2020 το Open δεν είχε διεξαχθεί εξαιτίας της πανδημίας. Ο Ζβέρεφ πανηγύρισε τον τέταρτο τίτλο Masters στην καριέρα του (έχει ρεκόρ 4-4 σε τελικούς) ύστερα από αυτούς σε Ρώμη, Καναδά (2017) και ξανά Μαδρίτη το 2018.