Madrid Open: Αποκλεισμός της Σάκκαρη από την Μούτσοβα

Η Καρολίνα Μούτσοβα έβαλε “φρένο” στην πορεία της Μαρίας Σάκκαρη στο φετινό Mutua Madrid Open, μετά από σπουδαία μάχη που ξεπέρασε τις δυόμιση ώρες, στην Caja Magica.

Madrid Open: Αποκλεισμός της Σάκκαρη από την Μούτσοβα

Αν και στο καθοριστικό δεύτερο σετ η Ελληνίδα τενίστρια προηγήθηκε με 3-5, δεν κατάφερε να παραμείνει ψύχραιμη και είδε την Μούτσοβα να επιστρέφει στο ματς και να πανηγυρίζει εκείνη εν τέλει, την πρόκριση για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Η Τσέχα επικράτησε με 6-0, 6-7(9), 7-5 και “σφράγισε” το ραντεβού της με την Αναστασία Παβλιουτσένκοβα στην επόμενη φάση του Madrid Open. Η Ρωσίδα από την πλευρά της, απέκλεισε την Τζένιφερ Μπράντι, επίσης μετά από μαραθώνιο αγώνα.

Αυτός ήταν ο δεύτερος συνεχόμενος αποκλεισμός για τη Μαρία στη φάση των “16” μιας χωμάτινης διοργάνωσης. Πριν λίγες ημέρες, αποκλείστηκε πάλι στα τρία σετ, πάλι από Τσέχα τενίστρια (Κβίτοβα), στη Στουτγκάρδη.

Στο ματς με τη Μούτσοβα, η Σάκκαρη είχε τις ευκαιρίες της να φύγει με την πολύτιμη πρόκριση για τον 5ο της προημιτελικό μέσα στο 2021, όμως δεν τα κατάφερε, αδικώντας τον εαυτό της στο τέλος, μετά το black-out που υπέστη.

Έχασε τα τελευταία τέσσερα γκέιμς, κερδίζοντας μόλις 5/21 πόντους που παίχτηκαν και αποχαιρέτησε με πικρό τρόπο τη διοργάνωση στην πρωτεύουσα της Ισπανίας.

Αχίλλειος πτέρνα του παιχνιδιού της, ήταν το σερβίς της.

Η Μαρία θυμήθηκε τον κακό της εαυτό έχοντας τις μπάλες στα χέρια της και δέχθηκε οκτώ μπρέικ από την αντίπαλό της, που ευτύχησε να βρίσκεται σε καλή μέρα, παίζοντας γεμάτη αυτοπεποίθηση μετά και τη νίκη της επί της Οσάκα στον προηγούμενο γύρο.

Η Σάκκαρη κέρδισε μόλις το 39% των πόντων που παίχτηκαν πίσω από το 2ο σερβίς της (12/31) και παρά το γεγονός ότι έσωσε δυο match points στο δεύτερο σετ, φέρνοντας το ματς στα ίσια και είχε το μομέντουμ για να πάρει την μεγάλη πρόκριση, ηττήθηκε στα σημεία από την Νο20 τενίστρια του κόσμου.

Επόμενο ραντεβού για τη Μαρία, στη Ρώμη, την επόμενη εβδομάδα, στο πολύ δυνατό Internazionali BNL D’Italia (10 – 16 Μαϊου).

πηγή: tennis24.gr