Ναδάλ: «Η Μαδρίτη είναι δύσκολο τουρνουά για μένα»

Ο Ράφαελ Ναδάλ παραδέχθηκε ότι το Masters της Μαδρίτης είναι το πιο δύσκολο χωμάτινο τουρνουά της χρονιάς για τον ίδιο, λόγω του υψομέτρου και των διαφορετικών συνθηκών σε σχέση με τα υπόλοιπα clay court events.

Ναδάλ: «Η Μαδρίτη είναι δύσκολο τουρνουά για μένα»

Ωστόσο, ο Ισπανός ταυρομάχος χαρακτήρισε ένα από τα πιο σημαντικά τουρνουά της καριέρας του το Mutua Madrid Open και ελπίζει πως ο 12ος τίτλος του στη Βαρκελώνη πριν μια εβδομάδα, θα τον βοηθήσει να παίξει με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και σιγουριά αυτή την εβδομάδα στο τουρνουά της πατρίδας του.

"Η Μαδρίτη είναι το πιο δύσκολο τουρνουά για μένα στο χώμα. Όλοι το γνωρίζουν αυτό. Όμως, την ίδια στιγμή είναι και το πιο έντονο συναισθηματικά, παίζοντας στο σπίτι μου. Θα έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε και πάλι με κόσμο κάτι που σημαίνει πολλά για μένα. Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω εδώ.

Είναι αλήθεια ότι οι συνθήκες εδώ είναι λίγο δυσκολότερες. Έχω λιγότερο έλεγχο. Είναι πιο δύσκολο να ελέγξεις τους πόντους. Έχω, όμως, κάποιες επιτυχίες εδώ και κάποια καλά τουρνουά. Είμαι ενθουσιασμένος που επιστρέφω και ελπίζω να είμαι έτοιμος να παίξω" δήλωσε ο Ναδάλ στην επίσημη συνέντευξη Τύπου, πριν ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στη διοργάνωσης.

Ο 34χρονος Ισπανός, περιμένει στο 2ο γύρο του Mutua Madrid Open το νικητή της αναμέτρησης μεταξύ του 17χρονου συμπατριώτη του, Κάρλος Αλκαράζ και του έμπειρου αριστερόχειρα Αντριάν Μαναρινό.

"Το mindset παραμένει πάντα το ίδιο. Έφτασα στο τουρνουά με την κατάλληλη προετοιμασία και έκανα ότι μπορούσα για να αγωνιστώ στο πιο υψηλό επίπεδο από το ξεκίνημα" είπε.

Μιλώντας για το πόσο σημαντικός τίτλος ήταν αυτός στο Barcelona Open, ο Ναδάλ τόνισε: "Ήταν μια πολύ σημαντική εβδομάδα για μένα. Είχα πάθος και έμεινα αισιόδοξος, παρ'ότι δεν έπαιζα το καλύτερό μου τένις από το ξεκίνημα.

Κατάφερα να κατακτήσω έναν ακόμη σημαντικό τίτλο στην καριέρα μου και αυτό ήταν σημαντικό για την αυτοπεποίθησή μου. Πιστεύω ότι όταν κερδίζεις τέτοια τουρνουά χωρίς να παίζεις τόσο καλά, κάνει τη διαφορά στα επόμενα τουρνουά. Νιώθω ότι ήταν μια πολύ θετική εβδομάδα. Τώρα ξεκινάει μια νέα εβδομάδα και ελπίζω να είμαι έτοιμος".

Πηγή: Tennis24