Σταματάει το τένις ο Ντολγκοπόλοφ: «Ελπίζω να διασκεδάσατε με τα παιχνίδια μου» (vid)

Το τέλος της επαγγελματικής του καριέρας γνωστοποίησε το Σάββατο ο Αλεξάντρ Ντολγκοπόλοφ, ύστερα από απουσία τριών ετών από τα κορτ λόγω σοβαρού τραυματισμού στον καρπό. Το «αντίο» του Ουκρανού και το αφιερωματικό βίντεο της ATP!

Σταματάει το τένις ο Ντολγκοπόλοφ: «Ελπίζω να διασκεδάσατε με τα παιχνίδια μου» (vid)

Πρόωρο τέλος στην επαγγελματική του καριέρα έβαλε το Σάββατο ο Αλεξάντρ Ντολγκοπόλοφ.

Ο 32χρονος τενίστας απείχε τα τελευταία τρία χρόνια από τα κορτ λόγω σοβαρού τραυματισμού που είχε υποστεί στον καρπό του και ύστερα από πολύ καιρό ταλαιπωρίας αποφάσισε να αποχωρήσει από την ενεργό δράση.

Στο επίσημο «αντίο» του, ο Ουκρανός δήλωσε τα ακόλουθα:

«Ελπίζω να διασκέδαζαν όσοι έβλεπαν τα παιχνίδια μου. Δεν μπόρεσα να σπάσω κανένα ρεκόρ στο τένις, αλλά προσπάθησα να παίξω όσο το δυνατόν πιο συναρπαστικά ματς για τους φιλάθλους.

Ο τραυματισμός μου στον καρπό, προήλθε από ένα misshit μου σε προπόνηση, στην Αυστραλία, πριν τρία χρόνια. Προετοιμαζόμουν για το Αυστραλιανό Όπεν. Χτύπησα λανθασμένα μια επιστροφή και καταστράφηκα.

Ένιωσα λίγο πόνο εκείνη τη στιγμή, όμως όχι κάτι το ιδιαίτερο. Έπαιξα κανονικά στη Μελβούρνη και αποκλείστηκα στον 3ο γύρο. Έπειτα, γύρισα στην Ευρώπη για να παίξω στα επόμενα τουρνουά.

Ποτέ μου δεν αντιλήφθηκα ότι αυτό το misshit θα τελείωνε την καριέρα μου. Προσπάθησα για χρόνια να επιστρέψω, όμως μάταια. Έκανα δυο εγχειρήσεις, όμως ακόμη πονάω. Δεν μπορώ να παίξω».

Ο Ντολγκοπόλοφ είχε καταφέρει να... σκαρφαλώσει στο Νο13 της παγκόσμιας κατάταξης της ATP το 2012, ενώ κατά τη διάρκεια της καριέρας του κατάφερε να πανηγυρίσει τρεις τίτλους (Ούμαγκ 2011, Ουάσινγκτον 2012 και Μπουένος Άιρες 2017).

Μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο YouTube, η ATP ανέβασε ένα δεκάλεπτο αφιερωματικό βίντεο με μερικά από τα καλύτερα χτυπήματα στην καριέρα του Ντολγκοπόλοφ, ως «αντίο» στον άτυχο Ουκρανό τενίστα. Απολαύστε το: