Ναδάλ - Τσιτσιπάς 2-1: Κατέκτησε για 12η φορά το Barcelona Open (highlights)

Ο Ραφαέλ Ναδάλ νίκησε τον Στέφανο Τσιτσιπά με 2-1 (6-4, 6-7 (6), 7-5)  και κατέκτησε για δωδέκατη φορά στην καριέρα του το Barcelona Open.

Ναδάλ - Τσιτσιπάς 2-1: Κατέκτησε για 12η φορά το Barcelona Open (highlights)

Για δωδέκατη φορά σε ισάριθμους τελικούς στη Βαρκελώνη ο Ραφαέλ Ναδάλ αναδείχθηκε νικητής κατακτώντας τον τίτλο.

Ο Ισπανός πρωταθλητής δυσκολεύτηκε απέναντι στον Στέφανο Τσιτσιπά αλλά στο τέλος πήρε τη νίκη με 6-4, 6-7 (6), 7-5 επιβεβαιώνοντας πως είναι ο βασιλιάς της χωμάτινης επιφάνειας.

Αυτή ήταν η 452η νίκη του Ισπανού σε χωμάτινη επιφάνεια και η έβδομη σε εννέα αγώνες απέναντι στον Έλληνα πρωταθλητή.

Στο πρώτο σετ ο Στέφανος έκανε το μπρέικ για το 2-1 και με love service game υπερασπίστηκε το μπρέικ για το 3-1. Με σύμμαχο το σερβίς του έκανε το 4-2, αλλά ο Ναδάλ κατάφερε να ισοφαρίσει σε 4-4. Στη συνέχεια ήταν σειρά του Ισπανού να κρατήσει το σερβίς του για το 5-4 και με νέο μπρέικ έκανε το 6-4.

Στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς πέτυχε νέο μπρέικ για το 2-1, ωστόσο με τον ίδιο τρόπο ο Ισπανός ισοφάρισε σε 3-3. Μάλιστα βρέθηκε μία ανάσα από τη νίκη (5-4), όμως ο Έλληνας πρωταθλητής έσβησε δύο ματς πόιντ στο δέκατο γκέιμ και ισοφάρισε σε 5-5. Ο Ναδάλ σέρβιρε αλλά με διπλό σφάλμα έδωσε τρίτο σετ πόιντ και ο Στέφανος το εκμεταλλεύτηκε γράφοντας το 7-6 (6).

Στο τρίτο σετ ο Τσιτσιπάς με love game service έφτασε στο 4-3. Ο Ναδάλ απάντησε για το 4-4 και για το 5-5, ενώ είχε και διπλό μπρέικ πόιντ στο ενδέκατο γκέιμ. Μετά από αρκετή προσπάθεια ο Ισπανός έκανε το 6-5 και στη συνέχεια τη νίκη.