Σίνερ - Τσιτσιπάς 0-2: Προκρίθηκε και στον τελικό της Βαρκελώνης (highlights)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε τον Γιανίκ Σίνερ με 6-3, 6-3 και προκρίθηκε στον τελικό του όπεν της Βαρκελώνης

Σίνερ - Τσιτσιπάς 0-2: Προκρίθηκε και στον τελικό της Βαρκελώνης (highlights)

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αγωνιστεί σε τελικό καθώς απέκλεισε στα ημιτελικά του Barcelona Open τον Γιανίκ Σίνερ με 6-3, 6-3.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έπειτα από την κατάκτηση του τίτλου στο Μόντε Κάρλο απέδειξε και πάλι πως βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα και είναι έτοιμος να διεκδικήσει ακόμα έναν σπουδαίο τίτλο στην καριέρα του.

Στο πρώτο σετ ο Στέφανος έφτασε σε διπλό μπρέικ πόιντ αλλά ο αντίπαλος του κατάφερε να τα σβήσει και να ισοφαρίσει σε 1-1. Το ίδιο έκανε και στη συνέχεια για το 3-3, αλλά το Νο. 5 του κόσμου έκανε το μπρέικ για το 5-3 και στη συνέχεια κατέκτησε το σετ.

Στο δεύτερο πραγματοποίησε μπρέικ για το 3-2 και με σύμμαχο το σερβίς του ξέφυγε με 4-2. Ο Σίνερ μείωσε σε 4-3 αλλά ο Τσιτσιπάς με μπρέικ πήρε τη νίκη και την πρόκριση για δεύτερη φορά στον τελικό της Βαρκελώνης.

Την πρώτη φορά είχε αντιμετωπίσει τον Ραφαέλ Ναδάλ το 2018 και είχε γνωρίσει την ήττα, ενώ δεν είναι απίθανο να βρεθεί και πάλι ο Ισπανός στο δρόμο του αφού θα αντιμετωπίσει στον άλλον ημιτελικό τον Καρένιο Μπούστα.

Στην καταληκτική αναμέτρηση στο τουρνουά της Βαρκελώνης, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Ράφα Ναδάλ και Πάμπλο Καρένιο Μπούστα. Στον τελικό του Barcelona Open, το 2018, ο Τσιτσιπάς είχε αντιμετωπίσει τον αριστερόχειρα Ισπανό τενίστα, Ράφα Ναδάλ, ο οποίος έχει κατακτήσει τον τίτλο του εν λόγω τουρνουά 11 φορές!

Αυτή ήταν η 9η διαδοχική νίκη του Τσιτσιπά σε χωμάτινη επιφάνεια εντός του 2021, ενώ δεν έχει χάσει σετ (17-0) παραμένοντας αήττητος στην «κόκκινη επιφάνεια» φέτος. Με τη νίκη του επί του 19χρονου Ιταλού, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έφτασε τις 26 για τη φετινή σεζόν, πιάνοντας τον Αντρέι Ρούμπλεφ στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Μετά την κατάκτηση του τίτλου στο Μόντε Κάρλο, ο οποίος ήταν ο πρώτος Masters για τον Στέφανο Τσιτσιπά, τώρα μετρά αντίστροφα για τον 15ο τελικό της καριέρας του (6-8) και φιλοδοξεί να φτάσει στον πρώτο τίτλο αυτής της κατηγορίας (ATP 500).

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, αποδεικνύει πως ο τίτλος στο Μονακό δεν ήρθε... τυχαία, αλλά διάγει περίοδο εξαιρετικής αγωνιστικής φόρμας. Στον πρώτο αγώνα του στη Βαρκελώνη, ο Τσιτσιπάς νίκησε τον Ισπανό Χάουμε Μουνάρ (Νο 86 στην παγκόσμια κατάταξη), με 6-0, 6-2. Εν συνεχεία, στον 3ο γύρο, έθεσε εκτός το Νο 25 της παγκόσμιας κατάταξης Άλεξ Ντε Μινόρ από την Αυστραλία με 5-7, 3-6. Στα προημιτελικά, ο Έλληνας τενίστας, απέναντι στον Καναδό Φέλιξ Οζιέ-Αλιασίμ (Νο 20 στον κόσμο), πέτυχε την όγδοη διαδοχική νίκη του χωρίς απώλεια σετ, καθώς επικράτησε 6-3, 6-3, και πήρε το εισιτήριο για τους "4" του τουρνουά. Για να αποκλείσει το Σάββατο (24/4) με 6-3, 6-3 τον Γιανίκ Σίνερ και να ονειρεύεται ένα δεύτερο τρόπαιο φέτος, μετά από αυτό στο Μονακό.