Roland Garros: Στο τραπέζι η αλλαγή ημερομηνίας και ο κίνδυνος ματαίωσης

Η γαλλική Κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά την προσωρινή αναβολή του Roland Garros και τον επαναπρογραμματισμό του αργότερα μέσα στη σεζόν. Οι δυσκολίες και τα εμπόδια μιας ενδεχόμενης αναβολής.

Roland Garros: Στο τραπέζι η αλλαγή ημερομηνίας και ο κίνδυνος ματαίωσης

Μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων την Τρίτη (6/4), η Υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας, Ροξάνα Μαρατσινεάνου, τόνισε ότι οι διοργανωτές του Roland Garros είναι σε συζητήσεις με την Κυβέρνηση της χώρας για την αλλαγή ημερομηνίας έναρξης του τουρνουά.

Υπενθυμίζεται ότι η έναρξη του χωμάτινου Major είναι προγραμματισμένη μεταξύ 23 Μαΐου και 6 Ιουνίου, ενώ το προκριματικό ταμπλό αναμένεται να ξεκινήσει λίγες μέρες νωρίτερα.

Ωστόσο, οι ημερομηνίες αυτές ενδέχεται να αλλάξουν, σύμφωνα με τη Μαρατσινεάνου: «Η μεταφορά της διοργάνωσης λίγες ημέρες μετά, είναι ορατή. Οι συζητήσεις των ανθρώπων του RG με την Κυβέρνηση είναι σε εξέλιξη και τις επόμενες ώρες θα ξέρουμε τις τελικές αποφάσεις τους».

Στα τέλη Μαρτίου, ο ο διευθυντής του Roland Garros, Ζιλ Μορετόν, είπε ότι εξετάζονται όλα τα πιθανά ενδεχόμενα, ακόμη κι αυτό της οριστικής αναβολής για φέτος, εξαιτίας της εξάπλωσης του κορονοϊού στη Γαλλία.

Την περασμένη χρονιά, το τουρνουά μεταφέρθηκε από τον Μάιο στον Οκτώβριο. Το καλεντάρι, άλλωστε, ήταν πολύ πιο χαλαρό, καθώς τα περισσότερα μεγάλα τουρνουά προγραμματισμένα για μετά το καλοκαίρι είχαν αναβληθεί.

Φέτος, η clay court season έχει ήδη ξεκινήσει και το ενδεχόμενο μεταφοράς του Roland Garros σε άλλη ημερομηνία, όπως πέρυσι, μάλλον φαίνεται μη ρεαλιστικό. Αν αποφασιστεί να μην διεξαχθεί στις προγραμματισμένες ημερομηνίες, δεν αποκλείεται να αναβληθεί.

Εκτός φυσικά, αν οι αθλητές της ΑΤΡ και οι αθλήτριες της WTA δεχθούν να αγωνιστούν σε χωμάτινο Slam κατά την διάρκεια του hard court season της φθινοπωρινής περιόδου.