Τσιτσιπάς: «Ήμουν πολύ κοντά, αλλά ήταν η μέρα. Έπαιξα καλά, αλλά ήταν ανώτερος»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παραδέχθηκε την ανωτερότητα του Γερμανού αντιπάλου του, Αλεξάντερ Ζβέρεφ στον τελικό του Abierto Mexicano στο Ακαπούλκο. Φανέλα της εθνικής ομάδας του Μεξικού και το παραδοσιακό μπλε σομπρέρο φόρεσε ο Ζβέρεφ.

 

Τσιτσιπάς: «Ήμουν πολύ κοντά, αλλά ήταν η μέρα. Έπαιξα καλά, αλλά ήταν ανώτερος»

O Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε με 6-4,7-6 (3) από τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ στον συναρπαστικό τελικό του Abierto Mexicano, μετά από 2 ώρες και 19 λεπτά αγώνα.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, που μετράει έξι ήττες σε ισάριθμους τελικούς ATP 500, οκτώ ήττες σε συνολικά 14 τελικούς καριέρας, παραδέχθηκε την ανωτερότητα του Γερμανού αντιπάλου του

«Έκανα ό, τι μπορούσα, αλλά ο Άλεξ ήταν ανώτερος», είπε ο 22χρονος Έλληνας πρωταθλητής. «Παίρνω αυτήν την εβδομάδα πολύ θετικά. Νομίζω ότι είναι υπέροχο να παίζεις με τόσο ένταση και σε τέτοιο επίπεδο. Ήμουν πολύ κοντά για άλλη μια φορά για να κερδίσω αυτόν τον τίτλο, αλλά ήταν η μέρα...Έπαιξα καλά», πρόσθεσε.

«Στην αρχή ξεκίνησα εξαιρετικά άσχημα, νόμιζα ότι δεν έπαιζα καθόλου καλά», είπε ο Ζβέρεφ. «Πάντα έλεγα ότι αυτό είναι σίγουρα ένα τουρνουά που ήθελα να κερδίσω στην καριέρα μου. Έχω μια πολύ ισχυρή σχέση με το Μεξικό και με αυτό το τουρνουά. Ήρθα εδώ με έναν στόχο και το πέτυχα και είμαι πολύ χαρούμενος με αυτό. Έπρεπε να παλέψω στον αγώνα και τα πήγα καλά για να κερδίσω το πρώτο σετ. Στο δεύτερο σετ, όταν έχεις την ευκαιρία, πρέπει να την εκμεταλλευτείς απέναντι σε αυτούς τους κορυφαίους παίκτες γιατί συνήθως δεν θα σου δώσουν δεύτερη ευκαιρία. Νόμιζα ότι έπαιξα πολύ καλά, είμαι ευχαριστημένος με το πώς πήγε», τόνισε ο Ζβέρεφ, που μετά τον αγώνα, φόρεσε μία φανέλα της εθνικής ομάδας του Μεξικού και το παραδοσιακό μπλε σομπρέρο του νικητή, καθώς σήκωσε το ασημένιο τρόπαιο στο Ακαπούλκο.