Τσιτσιπάς: «Είμαι κοντά σε έναν τελικό Grand Slam»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στη συνέντευξη Τύπου για το τουρνουά του Ακαπούλκο, στο οποίο θα λάβει μέρος, μίλησε για όλους και για όλα.

Τσιτσιπάς: «Είμαι κοντά σε έναν τελικό Grand Slam»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποθέωσε τους Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς, και δήλωσε πως αισθάνεται ότι ο πρώτος του τελικός Grand Slam είναι κοντά.

Για το Μεξικό και το Ακαπούλκο: «Στο Μεξικό έζησα την πρώτη μου μεγάλη εμπειρία στο επαγγελματικό τένις. Είναι το μέρος που ξεκίνησα να κυνηγάω το όνειρό μου. Πιστεύω ότι οι Μεξικανοί έχουν πολλά κοινά με τους Έλληνες. Το αντιλαμβάνομαι από τις συμπεριφορές τους, το φαγητό και την κουλτούρα τους.

Έχουμε πολλές ομοιότητες και γι' αυτό μου αρέσει το Μεξικό και οι άνθρωποί του. Μου συμπεριφέρονται εξαιρετικά, είναι πολύ εργατικοί, ταπεινοί και παθιάζονται με αυτό που κάνουν. Το Ακαπούλκο είναι πολύ καλή τοποθεσία για τένις. Επιτέλους μπορώ να βγω στον ήλιο και να νιώσω όμορφα. Δεν είχα την ευκαιρία να το κάνω τις προηγούμενες ημέρες και πλέον αισθάνομαι πως έχω μεγαλύτερη ενέργεια».

Για τους Big-3 και τους στόχους του: «Πιστεύω το να είσαι μέρος της εποχής του Big3, είναι εξαιρετική εμπειρία. Όσα έχουν πετύχει, είναι παραδείγματα για τη νέα γενιά. Για να καταλάβουν τι μπορούν να πετύχουν σαν άνθρωποι και σαν αθλητές. Έχουμε παίκτες όπως ο Ζβέρεφ, ο Σαποβάλοφ, ο Ντε Μινόρ, ο Τιαφό, ο Αλιασίμ.

Όλοι έχουν ταλέντο. Έχουν ξεχωριστές προσωπικότητες και πολλά χαρίσματα. Θα δώσουμε μεγάλες μάχες τα επόμενα χρόνια μεταξύ μας και σίγουρα κάποιοι από εμάς θα φτάσουμε κοντά στο να κατακτήσουμε Masters και Grand Slams. Πιστεύω προσωπικά, πως είμαι κοντά στο να φτάσω σε έναν τελικό Grand Slam.

Μου λείπει η εμπειρία, γι' αυτό και δεν τα έχω καταφέρει μέχρι στιγμής. Πιστεύω χρειάζομαι λίγη περισσότερη αυτοπεποίθηση όταν αντιμετωπίζω τους κορυφαίους. Δεν βρίσκω τον λόγο να σταματήσω να προσπαθώ για να προκριθώ σε έναν τελικό Major.

Έχω φτάσει μέχρι τα ημιτελικά δυο φορές. Πρέπει να μάθω από τις προηγούμενες εμφανίσεις μου, να κρατήσω τις εμπειρίες μου και να διεκδικήσω τις πιθανότητες μου χωρίς φόβο, την επόμενη φορά που θα φτάσω σε αυτό το σημείο. Δεν χρειάζεται να σκέφτομαι πολύπλοκα σε αυτά τα ματς».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας