Φέντερερ: «Δεν θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που έπαιξα χωρίς ενοχλήσεις»

«Το να επιστρέφεις σε αυτήν την ηλικία δεν είναι καθόλου εύκολο», δήλωσε ο Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος θα γίνει 40 ετών στις 8 Αυγούστου.

Φέντερερ: «Δεν θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που έπαιξα χωρίς ενοχλήσεις»

Η επιστροφή του Ρότζερ Φέντερερ στην αγωνιστική δράση, 14 μήνες μετά την τελευταία εμφάνισή του, στο Αυστραλιανό Όπεν του 2020, είναι γεγονός. Ο «Βασιλιάς Ρότζερ» χρειάστηκε να παίξει τρία σετ για να ξεπεράσει το εμπόδιο του Βρετανού, Ντάνιελ Έβανς, στο ντεμπούτο του στο τουρνουά ATP 250 Ντόχα.

Ο Ελβετός πρωταθλητής, ο οποίος θα γίνει 40 ετών στις 8 Αυγούστου, νίκησε με 7-6 (8), 3-6, 7-5 τον 30χρονο Έβανς, νούμερο 28 στον κόσμο, ύστερα από αγώνα που διήρκεσε πάνω από 2 ώρες και 20 λεπτά.

«Είμαι πανευτυχής που επέστρεψα στους αγώνες. Ήταν ένας μακρύς και δύσκολος δρόμος για μένα. Το να επιστρέφεις σε αυτήν την ηλικία δεν είναι καθόλου εύκολο. Δεν θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που έπαιξα χωρίς ενοχλήσεις. Ημουν κουρασμένος προς το τέλος του ματς, περισσότερο από τον Έβανς, αλλά ευτυχώς στο τέλος όλα πήγαν καλά. Θα ήμουν χαρούμενος ακόμα και αν έχανα το ματς, αλλά τώρα το χαίρομαι περισσότερο». Σήμερα το απόγευμα ο Φέντερερ θα παίξει κόντρα στον Γεωργιανό, Νικολόζ Μπασιλασβίλι.